Українці за кордоном. Як живеться Владиславу Мазуру в словацькому клубі Слов-Матік - Блог про Львів

Українці за кордоном. Як живеться Владиславу Мазуру в словацькому клубі Слов-Матік

Мазур в Слов-Матіку

Продовжуємо серію цікавих інтерв’ю і сьогодні в гостях в Ігоря Воробуса буде український легіонер словацького футзального клубу – Слов-Матік – Владислав Мазур.

Саме з ним і поговоримо про Словаччину, місцевий чемпіонат, нещодавній матч нашої збірної саме з словаками і не лише.

– Добрий день, Владиславе, розкажіть нашим читачам коротенько за які клуби грали в Україні до варіанту з Словаччиною?

Вітаю, першою моєю професійною командою став ФК Львів, потім футзальний СК «Енергія», також грав і на аматорському рівні в командах Львівської, Закарпатської та Волинської області, де мав змогу пограти з багатьма висококваліфікованими гравцями.

– Яким чином після України ви зуміли потрапити в команду з Братислави – Слов-Матік?

Влітку 2012 року мій агент Олег Звір запропонував поїхати в команду Словаччини MFK Vranov, погодився. Зіграв одну товариську гру і мені запропонували контракт.

А взимку 2013-ого мої одноклубники виступали на футзальному турнірі DelfinCup і запросили мене (після турніру отримав нагороду найкращий гравця турніру).

На цих змаганнях були присутні гравці та керівництво команди FK TroligaBus Presov. Ця команда боролася за вихід у вищу лігу футзалу Словаччини. Саме вони запропонували взяти участь у футзальному кубку Словаччини та матчах за вихід у вищу лігу.

Команда FK TroligaBus виборола місце у вищій лізі, але на жаль фінансові проблеми не дали змоги у ній виступати.

А у кубку країни ми пройшли у фінал чотирьох, та у фіналі зустрілися з Slov-Matic Fofo Bratislava і програли гру за кубок. Шкода, що матч проти своєї теперішньої команди не грав, бо був гравцем MFK Vranov і поїхав на останній тур в чемпіонаті.

Після декількох днів керівництво FK TroligaBus повідомило, що мною зацікавився Slov-Matic Fofo чим був приємно здивований

– Ви зараз перебуваєте на оглядинах чи вже підписаний повноцінний контракт?

На даний момент я вже є гравцем Slov-Matic Fofo та провів одну офіційну гру в чемпіонаті. Зараз триває підготовка до ігор плей-офф. Ми починаємо з півфіналу – 29 квітня

– Як проходять тренування в новому клубі, є відмінності від українських?

Колектив команди дуже хороший, всі гравці високого рівня, відмінність від українських є – тренування проходять з веселим настроєм, жартами, дається багато часу на відпочинок (попити води, посидіти), зрозуміло що все в межах розумного.

Тренувальний процес поєднаний з офіційними матчами Slov-Matic Fofo B (зіграв чотири матчі, забив 8 м’ячів), також заплановані товариські матчі на 7-8 квітня в Празі і можливо з угорським Дьором.

Також читайте:   Чемпіонат світу – 2020. Елітний раунд. Результати матчів третього ігрового дня

Слов-Матік

– Знаю, що ви були на поєдинку нашої національної збірної з словаками, чи вдалося поспілкуватися з кимось з наших футзалістів? За рахунок чого нашій збірній вдалося перемогти свого опонента?

Так,, звісно, мав нагоду відвідати цю гру. Був дуже радий бачити тренерів національної команди Олександра Петровича та Валерія Легчанова, та своїх колишніх одноклубників Мішу Грицину, Діму Бондаря, Дениса Овсяннікова та Сергія Коваля.

На жаль, поспілкуватися вдалось лише з Грициною Бондарем та з Легчановим. До речі, хто ще не знає у Михайла народився син, принагідно вітаю сім’ю Грицин з поповненням.

Щодо гри синьо-жовтої команди, то вона зіграла дуже дисципліновано і в результаті помилок в обороні суперника використала свої моменти якнайкраще.

Як вам рівень футзального чемпіонату в Словаччині? Сильніший за український?

Чемпіонат слабший за український, але Slov-Matic Fofo на рівень вища команда, яка кожного року показує це і в Кубку УЄФА.

З українців в Слов-Матіку ви сам чи ще хтось є з вами? На кого переважно робиться ставка в команді?

На даний момент я один легіонер, всі стараються допомогти щоб я якнайшвидше звик до манери гри Slov-Matica та запам’ятав якомога більше розіграшів та комбінацій, які титулована команда награє роками.

Які завдання стоять перед командою? Знаю що вона з року в рік грає у Кубку УЄФА?

Завдання завжди максимальні, для нашої команди перемога з невеликим рахуном може бути незадовільним результатом.

– Як справи на побутовому рівні: чи є складнощі з мовою, проживанням, який клімат?

У спілкуванні в мене як таких проблем не має, адже вже підходить до кінця мій другий рік виступів у словацькому чемпіонаті, тому мову трохи знаю.

Умови для проживання цілком придатні, залишається лише тренуватись і виборювати місце в основному складі.

Клімат схожий на наш, можливо трохи тепліше.

– Як загалом місто, дівчата в ньому в порівнянні з українськими, чи вдалося вже в ньому погуляти?

Місто – гарне, лежить на Дунаї, з великою історією, вже навіть прогулявся центром міста (старим містом), мені сподобалось. А на рахунок дівчат, то у кожного свій смак.

– Ваші побажання нашим читачам?

Скажу свій старий вислів: «бути добрим найкраще, що ти можеш», тому бажаю усім читачам блогу бути добрими й, звісно, що читати публікації від Ігоря Воробуса.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*