Чому люд не хоче навіть у страсну п’ятницю дотримуватися посту

Піст

Черговий день наступив, субота, йдемо після обіду святити Великодні кошики, а вже завтра будемо святкувати одне з найбільших релігійних свят року.

Знаю, хочеться вже зараз покуштувати приготовлені страви, увімкнути музику, випити алкоголю, але ж християни цього робити не будуть по причині – посту. Цей тиждень, а особливо вчорашня п’ятниця є тижнем строгого посту й хто себе хоч трохи поважає, буде його дотримуватися.

Думаю не треба зайвий раз казати, що не можна зараз веселитися, слухати музику, танцювати, вживати спиртні напої тощо. Є ще умови з їжею, але це таки їжа й кожен вже вирішує що йому їсти, а що ні.

Воробус не має морального права когось повчати, але все ж висловить своє «фе» людям, які таки недотримуються посту й чхати хотіли на всіх.

Розповім про свої спостерігання вчора. От кажуть, що прати в день Страсної п’ятниці аж ніяк не можна. Є прикмета, що якщо в цей день щось випрати, згодом ці ж лахи можуть вкритися каплями крові.

Що ми маємо у підсумку? Не сказав би що аж так багато людей прало, але були унікуми, які це таки робили. Вони не вірять ні в що. Здається що й на свято Великодня вони можуть навішати цілий двір лахів.

Алкоголь

Також читайте:   Що робити у Великодній тиждень

Ця тема також цікава. У четвер ходив на півфінальний поєдинок Ліги Європи в якому донецький Шахтар на своєму полі приймав гостей з Іспанії – клуб Севілья.

Так от, здивувався, але таких масових п’янок, які відбуваються кожного разу перед футболом не побачив. Люди переважно не пили, а якщо це і робили, то в дуже маленьких дозах чисто для того, щоб зігрітися у холодний вечір.

За те, у п’ятницю все рівно бачив людей, які хляли пиво, горілку по генделиках. Невже не можна вже той один день себе якось стримати? Але, що я хотів. Алкоголіки є алкоголіки.

Музика

З нею хоч спокій. Чув її лише у супермаркетах, але це напевно для того, щоб підняти людям настрій. А так, навіть у маршрутних таксі їхав люд без «вух». Здивувався…

Їжа

Від того ж таки м’яса можна відмовитися хоча б один день? Ну, це вже як хто може. Дехто жити без нього не може.

Не сказав би що Воробус аж так постив протягом усього періоду, але принаймні хочу зробити так, щоб люди не позорилися. Хоча, у кожного з нас своє життя, але елементарні речі знати треба.

Усю музику ще ніхто не переслухав, а горілку ніхто не випив.

Веселих свят і нехай щастить…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. vrubli 04.05.2016 пише:

    Ігоре,
    ну по-перше, на жаль не всі у нашому суспільстві є практикуючими християнами, та і взагалі багато інших релігій розвелось, тож судити всіх мірками “піст” не можна, в кожного на це свій погляд.
    Щодо прання в страсну п’ятницю – більшої маячні ще не чула. Ну от що за дурня про краплі крові? Це десь в Біблії написано? Церква щось про це каже? Це дурні люди напридумували собі дурних забобонів, як і всьому іншому.
    Треба в Бога вірити, а не в таку маячню.
    Тим паче, що з понеділка до п’ятниці для більшості ще був робочий тиждень, тож не дивно, що люди доробляли порядки вдома, аби сам Великдень зустріти в чистоті.
    Не бачу чому із цього робити трагедію.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*