У парку “Погулянка” з’явилася Хресна дорога? - Блог про Львів

У парку “Погулянка” з’явилася Хресна дорога?

Хресна дорога?

Ну, завершальною публікацією сьогоднішнього дня буде знову ж таки інформація від наших читачів.

Я так бачу, що блог Воробуса з кожним днем все та більше читає людей і вже навіть вашому автору надсилають інформацію про ту чи іншу подію у нашому місті й не лише.

Цього разу нам в редакцію написала людина, яка назвала себе – Сергій. Чоловік повідомив наступне.

Далі цитую його слова:

«Нещодавно ходив з хорошими друзями у такий відомий львівський парк як Погулянка. Ходимо ми сюди часто. Якщо погоди нема, то просто прогулюємося, а якщо тепло й світить сонце, то можемо зробити шашлик. А чому б і ні? Це заняття ж ніхто не забороняв.

Сиділи ми собі сиділи, з часом набридло і я вирішив прогуляти лісом вище озера. Яким було моє здивування, коли прямо в лісі побачив хрести. В голові одразу ж промайнули різні думки, але всі вони були на одну тему – тут когось похоронили. Може якогось вояку?

Та, це маячня повна. Для цього є цвинтар. Підходжу ближче й починаю читати що пише на табличках, а там: станція № і надпис – допомагаємо Ісусові нести хрест, потім багато тексту.

Підходжу до наступного хреста, текст фактично той самий, але вже змінився номер станції. Загалом я нарахував десь зо 6 чи 7 подібних хрестів, а потім вже вирішив повернутися до друзів”.

Чесно, вперше чую за Хресну дорогу, а саме вона швидше за все тут розташовується у парку Погулянка. Коли її поставили?».

Також читайте:   Коли припиниться цей дощ?

Цікава знахідка нашого читача. Тепер спробую висловити свою точку зору щодо цього питання. У парку «Погулянка» був не так часто як, скажімо, у парку імені Івана Франка, але тим не менше за хрести там нічого не чув. Напевно їх там поставили зовсім нещодавно.

Нумерація станцій на них нагадує мені Хресну дорогу на Високому Замку. Там десь приблизно від джерела Діві Марії вона починається й тягнеться горою аж до однойменного парку. Колись також як побував тут вперше не знав що це таке, але потім мудрі люди розповіли.

Тому, нашому читачеві раджу не панікувати, а молитися до Бога. Незабаром Христос Воскресне. А ваш автор як тільки лише ще колись буде гуляти парком обов’язково сюди завітає й спробує знайти всі станції.

Також, звертаюся до наших читачів. Якщо хтось інформацію про будівництво цієї Хресної дороги, коли її тут збудували й так далі, то з радістю пишіть у коментарях.

Вже завтра ми продовжимо….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*