Як перевірити чи мобільний телефон не крадений? - Блог про Львів

Як перевірити чи мобільний телефон не крадений?

Крадений мобільний

Думаю не є особливим секретом те, що в останні роки багато людей купляє речі та товари через мережу інтернет.

Там і продають їх дешевше, і націнки магазину нема, та й, зрештою знайти там можна хороші речі. Проте, варто розрізняти купівлю через інтернет офіційну та не офіційну.

Що тут мається на увазі.

Офіційний продаж через мережу інтернет здійснюється за допомогою відповідних Інтернет-магазинів, які мають свій бренд, їм довіряють і так далі. Не офіційно – це через безкоштовні оголошення на різних сайтах. Ось тут вже стає куди цікавіше. Я називаю цей метод купівлі – купівля кота у мішку.

Покупець не знає з ким він має справу й часто з цим можуть виникнути проблеми у подальшому майбутньому.

Одразу ж наводжу живий приклад. От хоче людина купити собі мобільний телефон. Простенький її не задовольняє, тому вона шукає оголошення з продажем. Там люди продають часто як нові, привезені із-за кордону апарати, так і вже б/у.

А вони то можуть бути краденими і що тоді? Можна при бажанні вже екс-власника телефону мати проблеми із законом.

Так, кожного дня в людей крадуть велику кількість телефонів, не всі подають заяви у міліцію, але все ж. Для чого мати зайвий геморой на душі якщо все може бути набагато простіше.

То ж, як зробити так, щоб потім власник телефону не мав до тебе претензій і щоб куплений мобільний телефон не конфіскували?

  1. При купівлі товару вимагати у продавця паспорт телефону, коробку, яка йде в комплекті з телефоном. Якщо продавець скаже, що в нього її нема – це вже викликає підозру. Телефон може бути крадений.
  2. Для приколу сказати, а давай я зроблю з тобою фото. Якщо ти такий чесний, то маєш не відмовити. А якщо є підозри, то можуть бути сумніви. Хоча, визнаю, варіант з фото трохи дурнуватий.
  3. Перевірити чи телефон не знаходиться у розшуку. Як це зробити? Багато хто не знає, що на мобільні телефони в інтернеті є база МВС. Кожен охочий може зайти на сайт, ввести ІМЕІ мобільного телефону й перевірити чи його не розшукують. Якщо апарат не знайдено в цій базі, то все нормально.

Знаю, ви запитаєте що таке ІМЕІ і як його дізнатися на телефоні?

Відповідь проста, на клавіатурі мобільного телефону набираєте комбінацію – *#06#, після чого на дисплеї мобільного телефону з’являється 14 чи 15 цифр, які треба переписати й вписати їх у спеціальне віконечко на сайті, що я написав вище.

Проте, і це не гарантія того, що з телефоном все гаразд. Телефон то можна прошити. Якщо це вміє зробити Воробус, то чому це не може зробити дядя Вася?

Одним словом, будьте уважними при купівлі як мобільних телефонів, так і інших речей подібним чином.

Береженого – Бог береже.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*