Чому одружені носять обручки?

обручки

Усі заручені стикаються з приємними клопотами вибору обручки. Якими вони бувають, як їх носити і звідки взялась традиція носити обручки?

Традиційно обручку роблять гладкою із золота, або з дрібними прикрасами камінням і одягають на безіменний палець руки. Ліва рука або права вибираються для цієї мети – залежить від країни і національних традицій.

В Україні існує повір’я, що якщо одягнути обручку на іншу руку, то всі зрозуміють, що ви розлучені. Та це далеко не так, багато жителів Землі, в тому числі і наших співвітчизників взагалі не помітять ніякої різниці. Вважається, що православні християни носять обручки на правій руці, а католики – на лівій, хоча і це не зовсім правда. Православні справді зазвичай носять обручки на правій руці, але бувають і виключення. Практично вся Східна частина Європи (центр), а також католики Австрії теж носять кільця на правій руці.

До списку «правшів» входять Німеччина, Росія, Білорусь, Україна, Молдова, Сербія, Польща, Норвегія, Греція, Норвегія, Іспанія. З неєвропейських країн цієї традиції дотримується Індія, Чилі, Казахстан, Грузія, Венесуела.

У список «лівшів» входять Франція, Швеція, Великобританія (у них все на іншій стороні) і Ірландія, Італія, Словенія, Хорватія, а також США і Канада, Мексика, Корея, Японія, Сирія, Туреччина, Вірменія, Азербайджан, Куба, Бразилія, Австралія.

Мало хто знає, чому взагалі наречений і наречена обмінюються саме кільцями. Перші згадки про весільні кільця зустрічаються в Єгипті і Греції. Справа в тому, що стародавні люди вважали, що саме по безіменному пальцю проходить нерв від серця, тому сюди і слід поміщати весільну обручку. Спочатку закохані обмінювалися обручками, які плелися з тростини. Ще у древніх людей був звичай тягнуть до себе дружину за допомогою мотузки-кільця. При цьому, коли жінка вже ставала дружиною, на її поясі залишали одну мотузку в знак того, що вона вже зайнята. Одним словом, кільце – це глибоко символічна і філософська річ, і безумовно вся ця символіка переходила на весільні традиції, як одні з найсильніших для наших предків.

Також читайте:   2020, як початок знайомства з новим

Взагалі не важливо, на якому пальці носити обручки – адже це в будь-якому випадку символ безмежної любові між подружжям. І нехай він подорожує хоч по всіх пальцях по черзі, або взагалі спочиває на ланцюжку, зовсім ближче до серця – головне, щоб була любов в сім’ї, довіра і взаєморозуміння. Хтось скаже, що навіщо тоді всі ці умовності у вигляді ювелірних виробів – а чому б і ні? Це прекрасний традиційний символ шлюбу, і обмін кільцями – дуже романтичний ритуал, що підкреслює піднесене значення об’єднання двох в ім’я загального щастя. Просто не варто переживати про те, “правильний” чи палець або “а як повинно бути ?!” Повинно бути так, як Ви відчуваєте і любите. Це найголовніше.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*