З 1 травня мінімальна зарплата зросла до рівня 1450 гривень

Мінімальна зарплата зросла

Всі так чекали на ті свята й вони так швидко минають. Але, це з року в рік так відбувається майже завжди.

Вже завтра підемо на роботу й будемо думати про відпустки сезон яких розпочнеться вже незабаром.

А ще цього місяця на людей, що працюють на державних роботах очікує приємний сюрприз. Справа у тому, що наша улюблена держава з 1 травня вирішила підняти нам мінімальну зарплату та прожитковий мінімум.

На скільки зростає посадовий оклад державних службовців, коли слід очікувати на наступне підвищення та багато іншого читайте далі.

Отже, як відомо, мінімальна зарплата до 1 травня складала 1378 гривень. Зараз ще вона збільшиться фактично на 5 відсотків і складатиме – 1450 гривень.

Якщо провести коротенькі математичні розрахунки, то бачимо, що тепер люди матимуть на 72 гривні більше.

З 1 травня прожитковий мінімум в залежності від категорії населення становить: для дітей віком до 6 років – 1 228 тис. грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 1 531 тис. грн, для осіб, які втратили працездатність, – 1 тис. 130 грн, для працездатного населення – 1 тис. 450 грн.

Хтось радіє кажучи, що і так добре що піднімають трохи зарплату, а хтось критикує, адже якщо глянути на життя і, особливо, тарифи на комунальні послуги, то стає зрозуміло, що не все так добре як здається.

Також читайте:   Нема решти у кіосках: рагулізм чи дійсно дефіцит?

От, скажімо, плата за газ з 1 травня зросла і тепер цілий рік буде складати 6,90 гривень за один спалений куб газу.

А було: 3,60 гривні в опалювальний період і більше 7 гривень в опалювальний період. От і думай тепер як вижити з такими цінами.

Прийдеться економити у першу чергу на своєму здоров’ї. Десь подумалося, що можуть допомогти електрообігрівачі, але й там також підняли ціни.

Тим не менше, що маємо, те маємо…

Підняли, виходить треба й за тарифи на комуналку платити більше.

Щодо наступного підняття мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, то держава це має зробити вже аж 1 грудня. Мінімальна заробітня платня зросте із 1450 гривень до 1595 гривень. Тобто, якщо звернутися до цифр, то це 145 гривень або ж 10 % до вашого мінімального посадового окладу.

Нещодавно в Інтернеті побачив досить цікаву картинку на якій намальовано скільки заробляє людина в Україні і скільки в Гондурасі.

Так от, в нас 41 долар, а в цій пікантній країні – більше 200. Треба їхати туди чи що?

На весело…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. The Notorious B.I.G. 04.05.2016 пише:

    Приблизно стільки я вмудрився прогуляти на Пасху 🙁

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*