Іпотерапія або як коні лікують людей - Блог про Львів

Іпотерапія або як коні лікують людей

Іпотерапія

Середа, середина робочого тижня. Працюємо та дивимося у вікно. Там погода потрохи стабілізується й ближче до вихідних має й взагалі стати гаряче та припиняться дощі.

Відкрию маленький секрет. Вже незабаром автор відправиться в цікаву подорож, а поки ще є у місті, то спробую ще написати декілька цікавих публікацій.

І в наступній публікації, зокрема, ми поговоримо на тему здоров’я, а точніше як лікують коні.

Так, так, і таке лікування також є в сучасному світі.

Що лікують коні, як саме відбувається та багато іншого читайте далі.

Отже, як відомо, кілька днів тому Воробус з колегою Вертолітом їздив на львівський іподром кататися на конях.

Так от, саме там під час розмови з інструктором вдалося дізнатися що на конях не лише катаються, а вони й лікують від великої кількості хвороб.

Стало цікаво й по приїзді додому вирішив полазити просторами інтернету та дізнатися, а чи справді це так, адже те що коти лікують чув, змії також, а от коні…

Так, коні дійсно лікують людей й цей вид лікування називається – іпотерапія.

З якими саме хворобами треба йти до коней?

Також читайте:   Загадковий вірус вбиває людей

Перша за все із захворюваннями нервової системи. Коні як напружують ваш організм, так і розслабляють. Тому, якщо дійсно хочете морально відпочити, то треба йти кататися верхи.

Треба розуміти, що спілкування з конем – це не лише катання, а й догляд за ним, спілкування тощо.

Саме такі дії дозволяють людині позбутися своїх страхів, зняти напругу, заспокоїтися тощо.

Також щоб знали наші читачі, що іпотерапія допомагає розвивати такі особистісні якості людини як: уважність, чуйність, швидкість реакції, подолання страхів, набуття впевненості, позбавлення від агресивності, збудливості і замкнутості.

Але, і це ще не все…

Кінні прогулянки корисні тим людям, які перенесли інсульт та інфаркт. Саме іпотерапія дозволяє відновити тонус у м’язах, повернути необхідні людині м’язові рухи.

Також на коней часто сідають люди, які мають проблеми із зайвою вагою. Така їзда складається з спеціально розроблених різнопланових вправ, що дозволяють поліпшити кровообіг, тренувати мускулатуру і зміцнити м’язи.

Загалом, якщо підвести коротенький підсумок цієї публікації, то варто сказати що коні, як і інші тварини відчувають наші вади й залюбки стараються допомогти у їх подоланні.

Лише треба з цими тваринами знайти спільну мову.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*