У Львові поховали загиблого на Донбасі оперного співака – Василя Сліпака

У Львові поховали Василя Сліпака

А тепер про сумне.. Як без цього.

Війна на Сході нашої країни триває й чує моє серце, що так просто там це все не завершиться. Так виглядає що зараз там просто відбувається замороження конфлікту й щось так здається незабаром Донбас буде щось на зразок Придністров’я.

Тим не менше, бої там тривають і нещодавно Україна понесла чергову втрату серед військових.

29 червня у боях у Донецькій області від куль снайпера загинув відомий оперний співак – Василь Сліпак.

Сьогодні, 1 липня у місті Лева відбулося прощання з Героєм, який пішов воювати добровільно за нашу з вами волю.

До поминальних заходів долучився і ваш автор, який якраз в цю годину був в серці нашого з вами міста.

Розпочалося все близько 11 години дня, коли в гарнізонному храмі святих Петра й Павла де відбулася поминальна панахида за загиблим на яку зібралося дуже багато людей.

Якщо так рахувати на око, то у заходах взяло участь близько 2-ох тисяч людей.

Після неї люд організованою колоною пройшов за тілом загиблого, яке везли на спеціальній машині через вулиці: Підвальна, Руська, Винниченка, Івана Франка та Пекарська.

Також читайте:   Хто балотується в мери Львова-2015?

Герой

Життя в місті на мить зупинилося: стояв громадський транспорт, автомобілі, з робіт повиходили люди. Всі віддавали шану загиблому. Інколи просто панувала тиша.

Окрім того що грав військовий оркестр та співав хор «Дударик» у якому загиблий свого часу починав свою співочу кар’єру, люд дуже часто зупинявся й аплодував викрикуючи гасла «Слава Герою», «Герої не вмирають»….

Як і передбачалося, поховали Василя Сліпака на Личаківському кладовищі, де досить тривалий час йшов люд та їхав транспорт, а це приватні автомобілі та автобуси.

Згодом були поминальні слова, виконання державного гімну України тощо.

Вічна пам’ять загиблому солдату!!! Герої не вмирають!!!

Насамкінець кілька слів про загиблого Василя Сліпака.

Василь Сліпак – вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання у Львові працював у Паризькій опері. Впродовж 20 років жив у Франції. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас, де воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу.

Щодо війни, то молимося всі за те, що вона вже нарешті завершилися й наші люди не гинули там. Скільки вже життів забрала ця клята війна.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*