Що робити, щоб комп’ютер не гальмував

Що робити, щоб комп’ютер не гальмував

А тепер поговоримо на тему комп’ютерів, адже так робочий комп’ютер Воробуса дістав, що зранку не знав що з ним робити.

Були навіть думки просто взяти його й викинути через вікно. Добре, що решітка (грати) є на вікні, а то б точно це зробив.

А так емоції через деякий час вщухли й Воробус почав думати над вирішенням проблеми.

Тому, якщо у вас, дорогі читачі блогу, тормозить комп’ютер чи ноутбук, то читайте цю публікацію й шукайте шляхи вирішення проблеми.

Отже, що робити аби комп’ютер не гальмував

  1. Купити новий комп’ютер. Найрадикальніший, але і одночасно найменш привабливіший спосіб через те, що на нього потрібно зібрати чималеньку суму. А з фінансами зараз у багатьох людей сутужно.
  2. Видалити всі непотрібні програми. Для цього треба зайти у «Пуск» – «Панель керування» й видалити всі непотрібні програми. По собі знаю, що є багато таких, що я давно не використовував. Буде потреба, то додатково їх встановите. Це ж для вас не проблема?
  3. Зняти ці ж зайві програми та й зрештою процеси з автозавантаження. Досить часто саме в автозавантаженні є багато програм, які довго «грузяться» й здається що комп’ютер гальмує. Як це зробити? Все просто. Заходите в «Пуск» – «виконати» й набираєте команду – «msconfig». Далі вже самі здогадаєтеся.
  4. Почистити реєстр. Наголошую, що це порада для більш досвідчених юзерів. Початківцям лізти в реєстр би не радив. Можна так видалити, що й комп’ютер згодом не зможете увімкнути.
  5. Програми для прискорення роботи комп’ютера. І такі існують. От, скажімо я колись користувався програмою – ccleaner. На деякий час допомагала. Є й інші.
  6. Антивірус. Що ще може гальмувати роботу комп’ютера, так це віруси. Тому, не завадить поставити на комп’ютер – антвирісну програму й нею просканувати всі диски й не лише. Авось щось таки вдасться зловити.
  7. Переустановити операційну систему. Коли вже нічого не допомагає, то треба сісти й заставити себе поставити новий Windows. Головне перед тим зберігайте всі необхідні файли. А то знаю я людей, які все зберігають на робочому столі, а потім плачуться, що після перестановленя «вінди» все пропало.

Як вирішив свою проблему Воробус? Все просто, взяв і поставив нову операційну систему, а після неї ще й антивірус. Комп’ютер викидати через вікно вже не треба…

Робимо все з розумом. Залишайтеся з нами… Це ще не все на сьогодні. Обов’язково буде продовження.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 05.09.2016 пише:

    Ще можна купити комп’ютеру снікерс, як варіант ?

  2. Cassy Willson 06.09.2016 пише:

    Антивірус який гальмує систему, як варіант встановити 360 total security замість Касперських і Нодів.

  3. BlackOut 06.09.2016 пише:

    Найбільше гальмує систему юзер

    • Stakeholder 07.09.2016 пише:

      лол система без юзерів – ідеал стабільності, тільки про це ніхто ніколи не дізнається, бо ніхто її не юзав?

  4. PVS 09.09.2016 пише:

    8. Частково оновити «нутрощі» комп’ютера (зробити upgrade): поставити більше оперативної пам’яті, замінити звичайні жорсткі диски на ssd

    9. Попилососити щоб не перегрівався

  5. PVS 09.09.2016 пише:

    7a. принципово змінити операційну систему. На MacOS а ще краще – на DOS

    • Stakeholder 09.09.2016 пише:

      Може тоді відразу в Шаолінь? А звідти транзитом в матрицю 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*