Як видозмінився сквер біля церкви святого Юрія

Сквер біля церкви Юрія

Минуло трохи більше року від того часу, коли на площі перед церквою святого Юрія було офіційно відкрито пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому.

Щоб там не говорили, а виглядає площа зараз значно краще чим це було колись. А скільки скандалів було, розмов, протестів.

Пов’язані вони були в першу чергу з парком, який розташований якраз біля площі святого Юрія. Тоді, пригадую, були бідкання на те, що для нової дороги будуть викорінювати дерева, заберуть дитячий майданчик що стояв роками й так далі.

Воробус нещодавно ходив у церкву святого Юрія й не міг не поцікавитися, а як же зараз виглядає площа перед храмом й найважливіше – парк з яким було стільки скандалу.

Моя подорож цими місцями розпочалася, звісно що, із парку імені Івана Франка. Кожен раз коли тут буваю, то захоплююся парком все більше та більше.

Тут і молоді багато гуляє, і є хороший дитячий майданчик де зранку до вечора бавиться велика кількість дітей, і рослинність цікава.

Єдине з чим є проблеми, так це з лавками. Вже писав неодноразово й буду писати далі про цю проблему. Не гоже щоб у такому парку як Івана Франка були поламані лавки, особливо вище дитячого майданчика.

Та, менше з тим. Перетинаю вулицю Листопадового Чину й за мить я вже на площі святого Юрія. Як же ж там зараз красиво, а все тому, що насаджені квіти, які просто просяться з ними зробити фото.

Також читайте:   Колиби у парку Знесіння

Квіти

Звісно, що роблю фото напам’ять і йду далі в напрямку пам’ятника. Тут також все зроблено красиво. Помітно, що поступово площа перетворюється на улюблене місце багатьох людей: як місцевих жителів, так і туристів.

Моя думка, що було би добре якби ще біля пам’ятника неподалік встановили лавки. Хоча, вони є в тому ж таки парку чи то пакт скверику що знаходиться поруч.

А він мене ой як цікавив.

Так от, прогулявшись ним можу сказати, що нарешті наведено зі всім лад. Скверик задихав по-новому.

Скверик

Що саме змінилося:

1. Відремонтовано старі й поставлено нові лавки.

Давно треба було це зробити. А то пригадую якось проходив чим сквериком, то окрім кучки алкашів нічого путнього не побачив. Лавки були зламані, не було де сісти. Тепер же все по-іншому.

2. Приведено до ладу дороги в цьому скверику.

Одну було збудовано окремо (перетинається з автомобільною дорогою, що проходить поруч), а решту відремонтовано.

Де-не-де з’явилися ліхтарі. Цікаво як вони світять у вечірню пору. Це Воробус також з часом перевірить.

3. Зник дитячий майданчик.

Знаю, це трохи погано, але поруч проходить автомобільна дорога на яку в будь-яку хвилину можуть вибігти діти. У тому ж таки парку Франка кілька метрів нижче є прекрасний майданчик для дітей в якому все набагато безпечніше.

Тут же можна просто прийти й посидіти…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*