10 найважливіших подій 2016 року в Україні

Україна - Єдина

Завершується 2016-й рік, тому настав час підвести підсумки в країні, в якій ми живемо. А її назва – Україна.

Подій у рік мавпи було багато, але серед їх великої кількості виділив би наступні 10-ть:

1. Відставка прем’єр-міністра Яценюка й продовження війни на Донбасі.

Хоч як би ми вже хотіли щоб бойові дії нарешті завершилися на Сході нашої країни, але вони й на далі тривають. Люди гинуть, територія заблокована й не знати коли це все завершиться.

На цьому фоні світлом стала відставка Арсенія Петровича. На його місце прийшов Володимир Гройсман. Не сказав би що стало в країні гірше. Навпаки, в кінці року відбулося підняття заробітної плати, а з початку 2017 року і взагалі мінімальну в 3200 гривень.

Володимир Гройсман

2. Перемога співачки Джамали на Євробаченні-2016.

Хто би міг подумати, що українська співачка зуміє з піснею «1944» здобути перемогу на пісенному конкурсі в Стокгольмі.

Але, це таки сталося. Україна набирає 534 бали – 211 голосів журі та 323 голосів від глядачів. Друге місце посідає Австралія (511 балів), третє – Росія (491 бал).

І це означає, що у 2017 році головний пісенний конкурс завітає до нашої держави, а точніше – міста Києва.

3. Фіаско футбольної збірної України на Євро-2016.

Як же хвалили нашу збірну за те, що вона вийшла на футбольний форум, було стільки надій, а коли наші футболісти приїхали й почали грати, то стало зрозуміло, що ми просто не готові.

У підсумку три поразки від німців, поляків та Північної Ірландії і ми їдемо додому не забивши, увага, навіть одного голу.

Фоменко

4. Перейменування ряду міст та сіл.

Радянщина вже всім набридла, то ж було прийнято рішення близько ста населених пунктів перейменувати. Серед них: Дніпропетровськ змінили на Дніпро.

Місто Дніпродзержинськ перейменували на Кам’янське, Комсомольськ Полтавської області – на Горішні Плавні, Артемове Донецької області – на Залізне, Ульяновку Кіровоградської області – на Благовіщенське, Кузнецовськ Рівненської області – на Вараш, а Цюрупинськ Херсонської області – на Олешки.

Також читайте:   Чому в Україні розмовляють російською, а про рідну забули?

Дніпро

5. 25-а річниця Незалежності України.

Хоч як би не складно нам було жити, але Україна існує й 24 серпня 2016 року ми відсвяткували 25-у річницю з дня її незалежності. Будемо сподіватися, що ми зуміємо разом перебороти всі негаразди й заживемо в мирі та злагоді.

6. Призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України з футболу.

Все-таки, футбол залишається основним видом спорту в нашій державі, то ж за нього всі переживають. Саме тому, після провалу нашої збірної на чемпіонаті Європи у Франції було прийнято рішення назначити на пост головного легендарного у минулому футболіста – Андрія Шевченка.

Розпочав відбірковий цикл до чемпіонату світу-2018 він досить таки вдало.

Андрій Шевченко

7. Випустили на волю Надію Савченко.

Українську льотчицю Надію Савченко, яку майже два роки Україна не могла визволити з російського полону, нарешті випустили на волю. 25 травня вона повернулася в Україну.

Щоправда, опісля її багато хто почав критикувати що вона була у змові з Росією, чому вона не втратила вагу й так далі. Тут, як то кажуть, продовження очікується…

8. Загибель Василя Сліпака – оперного співака у зоні АТО.

Відомий співак Василь Сліпак з України проміняв успішну французьку кар’єру на те, щоб поїхати добровольцем в зону АТО й боротися за свою волю земель своєї Батьківщини. Сміливий крок. Справжній герой.

Василь Сліпак

9. Епідемія в Ізмаїлі.

Це місто запам’яталося тим, що в червні 2016 почалося все зі страшної зливи. Підтопило каналізацію та розмило могильники. Збудники потрапила до водогону і місцевих озер. У місті спалахнула кишкова інфекція. Лише за перші дві доби в лікарні звернулися понад двісті людей. І більшість – це діти!

10. Вбивство Мотороли.

16 жовтня в Донецьку в результаті вибуху був убитий один з ватажків проросійської терористичної організації ДНР Арсен Павлов. Багато хто казав, що це вбивство може зупинити війну на Сході нашої країни. Але, час минув, а війна не зупинилася.

Буде новий рік, будуть нові події.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Юрій 28.12.2016 пише:

    Називати подіями року смерть якогось ущерба і призначення Шевченка, і в той же час не згадати про катастрофічне падіння рівня життя людей, підвищення тарифів, астрономічні е-декларації чинушів і черговий пшик рошенівських обіцянок з безвізом – це дуже в стилі Воробуса

  2. The Notorious B.I.G. 29.12.2016 пише:

    1. Відставка прем’єр-міністра Яценюка й продовження війни на Донбасі.
    * Зубатий балабол досить накрав, розіграли театр та попросили піти.
    Війна на Донбасі триває, зате в Петрика успішно працюють заводи в Росії.
    2. Перемога співачки Джамали на Євробаченні-2016.
    * Євробачення не дивився. Пісня так собі (не хочу нікого образити, але в кожного різні смаки, це просто моя думка), але Джамала все одно молодець.
    3. Фіаско футбольної збірної України на Євро-2016.
    * На полі не хватало Мілевського та Алієва після двотижневого запою 🙂
    4. Перейменування ряду міст та сіл.
    * Деякі з радянськими назвами давно пора вже було перейменувати.
    5. 25-а річниця Незалежності України.
    * Не кожен може себе відчути повністю вільним та незалежним у корумпованій державі під час економічної кризи та політичного хаосу 🙁
    6. Призначення Андрія Шевченка головним тренером збірної України з футболу.
    * Нічого не зміниться, від цього піжона мало що залежить…
    7. Випустили на волю Надію Савченко.
    * Це хвора на голову людина, нехай іде лікується. Ще одна актриса без оскару.
    P.S.: На премію оскар ще претендує Юлічка, яка вже на другий день встала з інвалідного візка та усі інші політики (разом із нашим вічно посміхающимся мером геєм Садовим).
    8. Загибель Василя Сліпака – оперного співака у зоні АТО.
    * Якщо чесно не чув про такого, але вічна пам’ять. І на мою думку у цьому пункті не треба виділяти когось окремо. Усі люди рівні, усіх загиблих шкода, кожен з них кимось був.
    9. Епідемія в Ізмаїлі.
    * No comments.
    10. Вбивство Мотороли.
    * Я взагалі не знаю, що цей пункт тут робить. Той бородатий гоблін не заслужив, щоб за нього ще якийсь пункт на блозі створювали. І я гадаю, що він далеко не ватажок був, а звичайний “пішак”. А справжним ватажкам не потрібно себе називати, вони ховаються у тіні. Ще не факт хто його завалив, дол речі про це ми також правди навряд чи взнаємо.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*