Що подарувати співробітникам на свято Миколая

Що подарувати?

Вихідні тривають. Щоправда видаються вони для автора блогу якимись змазаними.

Причина – вірусне захворювання, яке не дає мені нормально відпочивати. Тим не менше, працюємо для наших читачів і поки є час та можливість спробую порадувати вас новими публікаціями.

І перше про що будемо говорити, так це про подарунки на святого Миколая. І хоч щоб там не говорили, що це лише свято для малюків, але на багатьох роботах є така традиція як дарувати подарунки своїм співробітникам.

Пригадую минулого року автору надарували зранку стільки подарунків, що я одразу ж зібрав речі та й пішов у магазин. Якось не пасує не подарувати взамін також щось.

Цього року підготуюся вже набагато краще і в статті нижче спробую дати кілька порад, а що ж саме можна подарувати своїм колегам по роботі.

1. Фрукти.

Досить популярними взимку є мандарини, апельсини, банани. Тому, якщо сильно не морочити собі голову, то можна піти у супермаркет, накупити мандарин, апельсин і по одній-дві дарувати кожному.

Як варіант, розбавити це все яблуками.

2. Цукерки, шоколадки.

Також хороший варіант. Ідеш в магазин солодощів, вибираєш кілька сортів цукерок і потім маєш що подарувати людям.

Також читайте:   1000 статей на блозі

3. Індивідуальні подарунки.

Справа в тому, що на багатьох роботах є так звані «любимчики» й просто працівники. Другій категорії людей можна й взагалі нічого не дарувати, а от фаворитам треба купити щось особливе.

І якщо чоловік чоловіку може просто подарувати пляшку, то з жінками значно проблематичніше.

Тут вже треба під кожного підлаштовуватися.

Найпопулярніші подарунки: сувеніри, вазони, засоби гігієни, можливо одяг.

4. Різочки.

Кажуть, якщо ти був нечемним, то до тебе Миколай не прийде. Так от, поприколюватися також можна. Прийти на роботу, принести колегам по роботі різки й казати, що вони не заслужили на подарунки.

5. Нічого не дарувати.

Як казав мій один хороший приятель, якщо не даруєш нічого іншим людям, то й тобі з часом не даруватимуть.

Можливо він і правий. Хоча Воробус так не вважає. Все-таки, не кожного дня свято Миколая й в такий не простий час хочеться зробити людям хоч трохи приємностей.

Вибір за вами…

Незабаром продовжимо…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 11.12.2016 пише:

    Свято Миколая є сімейним, і подарунки дарують найближчим людям, і дітям. При чому не просто дарують при нагоді, а є певна традиція. Приходити на роботу і обмінюватися подарунками на Миколая це якийсь маразм, а тим більше дарувати пляшку… Я думаю багатьом людям потрібно деколи оглядатися на традиції і здоровий глузд і не перетворювати себе і таке важливе свято на посміховисько

  2. Arwenita 12.12.2016 пише:

    Почитайте історію свята. Святий Миколай робив подарунки простим людям. А не членам своєї родини. Так, це, безперечно, сімейне свято. Навіть більше дитяче. Але традиція робити ближнім (а це не тільки родичі) приємне – дуже позитивна. Головне – пам”ятати, що це за свято і розповідати про життя святого Миколая своїм дітям та похресникам. Щоб воно не перетворилось на чергове “23 лютого” або “8 березня”.

    Ще досі не чула, щоб бажання зробити комусь приємне називали маразмом. Бажаю, щоб Вам зробили цього року багато подарунків – може, думка зміниться 🙂

  3. Stakeholder 12.12.2016 пише:

    Якщо читати біографії святих, то знайти там можна багато цікавого, тут же малось на увазі святкування цього дня в місцевому контексті. А раз ми вже згадали про 23 лютого і 8 березня, то масові подарунки і виставляння пляшок це якраз з цієї опери. Бажання зробити приємне усім навколо швидше всього ні в кого немає, як і грошей на його реалізацію. Тому, як згадується в статті, вибираються “фаворити” яким щось дарують а на інших забивають, дуже по-християнськи. Або якщо компанія починає дарувати стандартні набори своїм співробітникам, коли останні чекають від керівництва зовсім інших “подарунків”. Саме тому я вважаю маразматичними ці масові подарункові акції. Мені як нормальній дорослій людині досить буде щирого привітання від колеги по роботі, і мені було б незручно якби не надто близька мені людина витрачалась на мене замість того щоб порадувати своїх близьких чимось більш особливим.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*