Чим зайнятися в лікарні? - Блог про Львів

Чим зайнятися в лікарні?

Лікарня

Раз зачепив тему лікарні, то наступна публікація також буде присвячена саме їй.

От уявіть собі на хвилинку – потрапляє людина в цей заклад, щось її болить і само собою ніхто з неї так просто не відпустить.

П’ять, десять, двадцять днів, а то й більше на вас чекає лікарняне ліжко. І хоч якби ми цього не хотіли, але за цей період часу таки треба чимось себе зайняти. Не будеш же лежати постійно на ліжку та дивитися у стелю?

Тому, саме в даній публікації дам кілька порад майбутнім пацієнтам, а що ж робити у лікарні?

1. Лежати.

Уявіть собі що перебуваєте на курорті. Є ліжко, колеги по палаті, їсти дають по годинах. Тому, у перші дні таки треба відіспатися. Особливо це стосується тих людей, які мали напружений графік дня.

2. Лікуватися.

За це також не варто забувати. В іншому разі для чого ви перебуваєте в закладі лікування?

А то чув вже історії як люди лягали в лікарню, там пиячили, а опісля їм ставало ще гірше.

3. Читати книги.

Колись мудра людина сказала, що якщо не маєш чим зайнятися, то просто читай. Саме книга – джерело мудрості. Звісно, це буде важко зробити в умовах коли біля тебе хтось спить, хропе чи говорить, але з часом і це навчитеся робити й будете сприймати людей як радіо чи телевізор.

Також читайте:   Коронавірус і Воробус. Із чого все починалося?

4. Грати в карти.

Лікарня – це як зона. Тут якби ти цього не хотів, а треба звикати до людей. Тому, якщо в інших хворих є бажання, то можна розпочати грати в дурачка або ж тисячку. Воробус, останньою грою, зокрема, так захопився, що вже зараз маю залежність і хочеться в неї грати ще і ще.

5. Дивитися фільми.

Для цього знадобиться ноутбук, планшет або ж звичайний мобільний телефон.

Вмикаєш свій гаджет, надягаєш навушники і навкруги тебе нічого не хвилює.

6. Знайомитися з іншими людьми.

Нові знайомства – це завжди добре. От і в лікарні можна поспілкуватися з іншими хворими, медсестрами, лікарями. Ви собі навіть не уявляєте наскільки свій тісний. Особисто я познайомився з великою кількістю людей і деякі з них є навіть моїми земляками.

7. Сидіти в інтернеті.

Знову ж таки треба який-небудь гаджет, акаунт в соціальних мережах, а далі все піде як по маслу.

Переписування зранку й до ночі. Пам’ятаєте пісню О. Пономарьова? Зранку до ночі, бачу твої очі….

8. Нічого не робити.

Один із найгірших варіантів, адже за день-другий тобі просто стане скучно й не знатимеш що далі робити.

Не хворійте, а якщо халепа вже сталася, то присвятіть свій вільний час чомусь корисному.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 15.01.2017 пише:

    У 2012 році я теж потрапила в лікарню. Ноутбук брати не наважилась, бо, по-перше, в палаті зі мною лежали лише бабці віку 70+, а по-друге, не встигнеш озирнутись, як в нього “виростуть ноги”. Тому не ризикувала – все ж таки робочий інструмент. А от читала багато. За 3 дні “з’їла” майже 500-сторінкову книжку. Ну, ще по телефону говорила. Заприятелювала з однією бабцею – дуже вона добра і привітна була. Інші – хай Бог милує. То ми з нею разом і в столову ходили, і в черзі до того чи іншого лікаря стояли на обстеження.

    Я й досі вважаю, що потрапила тоді в лікарню не просто так – мене наче зупинили (Бог, ангел-охоронець, вищі сили чи хтось подібний). Бо реально могла втрапити в халепу. І то в серйозну. Видно, там, нагорі, вирішили, що якщо вкладуть мене на лікарняне ліжко, я відбудуся “малою кров’ю”. Тому, якщо вже “пощастило” потрапити в лікарню, корисно про всяк випадок подумати – можливо, щось зробив не так, порушив якісь закони (не завжди це Кримінальний кодекс), можливо, просто забагато працював і не мав часу подумати про щось справді важливе. Я не стверджую, що кожна хвороба має якийсь прихований підтекст. Наприклад, якщо швидко наковтатись крижаного морозива – проблеми з горлом гарантовані. Тут вже все ясно і причинно-наслідковий зв’язок чітко простежується. Але іноді бувають випадки, коли справді треба переосмислювати свої вчинки і навіть ціле життя. В будь-якому разі це розвиток і зростання.

    Щось я зафілософствувалась. Піду краще працювати =)

  2. Vorobus 16.01.2017 пише:

    🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*