Шахрайство або чому не можна передзвонювати незнайомим людям

Шахраї

Продовжуємо розповідати про чергові види шахрайства. І допомагає нам викривати багатьох зловмисників спеціаліст в цих справах – містер Армікрон.

Він вже неодноразово сигналізував нам про ту чи іншу аферу. Цього разу щось нове.

Далі цитую слова нашого читача.

Вітаю, читачі блогу. З вами знову – Армікрон і на цей раз я знову розповім про шахраїв, а саме чому не варто передзвонювати людям, яких ти не знаєш. Хоча й серед тих, що ви знаєте також можуть бути шахраї. Принаймні мені такі траплялися.

Розвод стосується популярної системи заощадження під назвою – Приват24. Цей прикрий випадок стався з одним із людей.

Людина з іменем Сашко займається ремонтами і само собою, що його мобільний номер гуляє в інтернеті. Саме таким чином він залучає собі клієнтів.

Протягом кількох днів він отримував дзвінки з двох номерів, абоненти яких, посилаючись на поганий зв’язок, просили передзвонити. Саша телефонував декілька разів. Через день прийшло поповнення на телефон, природно ні він, ні його родина цей платіж не скоювали.

Ще день і чоловікові заблокували сім-картку. Це було не спроста.

Також читайте:   Купити біткоін через Приват24

Поки чоловік думав що сталося його номер взяли й заблокували.

Яким чином це сталося? Зловмисники заблокували його номер, назвавши два останні номери і суму останнього поповнення, потім відновили його сімку і вже маючи на руках номер телефону почали знімати з Приват 24 кредитні кошти.

Пару днів Саша спілкувався з кількома менеджерами Привату і Водафон, щоб зрозуміти, як, не знаючи перевірочного слова сімки, злодії могли зламати його карту …

Який захист?

Не дзвонити кілька разів на незнайомі номери і бити на сполох, якщо вам приходять поповнення мобільного зв’язку від 1-5 грн від незнайомих осіб.

Скидую телефони шахраїв з яких вони телефонували:
0956348835
0661192551
0951922474
0507615320

Як бачимо, шахраї вже додумалися виманювати в людей гроші й таким чином. Тому, будьте пильними, а коли бачите що відбуваєтсья щось не так, то одразу ж бийте на сполох. Ну, і поменше викидайте свої персональні дані в інтернет.

P.S. Про інші види шахрайства ви можете прочитати тут.

Автор статті: ARMIKRON.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 27.01.2017 пише:

    Якщо все написане зверху правда, то тут шахраї – остання проблема, з такими через дупу робленими системами про якусь безпеку говорити взагалі не приходиться

  2. Пан П 29.01.2017 пише:

    Щоб зайти на приват 24 окрім номера телефона ще треба ввести пароль, як вони його взнали?

    • Jorgen 29.01.2017 пише:

      тут напевне приват 24 ні при чому. Скоріше за все шахраї отримують гроші з банкомата завдяки послузі отримання грошей без картки. Есемеска з кодом приходить на фінансовий номер телефону (сім карта у шахрая), той вводить код з есемески і отримує налічку в банкоматі

      • Stakeholder 30.01.2017 пише:

        Отримання грошей з банкомата без картки? що не кажи а бєня новатор, подбав щоб було зручно всім, клієнту покласти а шахраям вкрасти)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*