Безготівковий розрахунок відтепер у всіх трамваях та тролейбусах міста Львова

Відтепер у всіх трамваях

Черговий день завершується і на ніч дивлячись ваш автор вирішив сісти за комп’ютер й порадувати наших читачів новими публікаціями.

І перше про що будемо говорити, так це про транспорт нашого міста. А все тому, що мене як і багатьох людей цікавить новинка, яку нещодавно впровадили в електротранспорті нашого з вами міста.

Так званий електронний розрахунок за проїзд. Навіть скажу, Ігор Воробус також користувався цим сервісом неодноразово. В принципі штука достатньо таки цікава, лише є кілька нюансів.

Але, перед тим як про них розповісти скажу, що вчора «Львівелектротранс» заявив, що від сьогоднішнього дня, 16 лютого, у всіх трамваях та тролейбусах міста Львова можна оплатити за проїзд системою безготівкового розрахунку.

Що для цього потрібно? Смартфон, Інтернет, додаток «Приват 24» і гроші на рахунку.

Як користуватися?

Заходиш у салон, шукаєш QR код, підводиш до нього телефон, скануєш і згодом у додатку «Приват24» оплачуєш за проїзд, компостируєш «тікет» і їдеш собі.

Все би було добре, якби не кілька «але».

Особисто мені не подобається багато речей над якими варто задуматися:

Також читайте:   Велосипедна доріжка на вулиці Куліша

1. Рух трамвая (тролейбуса).

Людина заходить в салон, рухомий склад рушає і досить важко відсканувати код. Це фактично реально зробити лише на зупинках.

2. Інтернет.

Мер міста – Андрій Садовий обіцяв що салонах електротранспорту буде бездротовий Інтернет. Щось я цього поки не бачу. Якщо Інтернет і є, то в кожного пасажира свій- мобільний.

3. Наявність смартфону.

Їх також має не кожна людина, тому якщо в тебе є в наявності старий телефон, то оплатити за допомогою картки проїзд ви не зможете.

4. Додаток «Приват24».

Те саме, що і смартфон. А якщо в людини гроші знаходяться не в цьому банку, то що тоді? Над цим також треба подумати.

Який вихід з цієї ситуації?

Спілкувався зі знайомим, який проживає за межами нашої країни, то за його словами оплатити за проїзд у транспорті в них можна за допомогою відправлення смс-повідомлення на короткий номер.

Як на мене, це значно зручніше, а ніж щось там сканувати.

Побачимо наскільки довго цей вид розрахунку в електротранспорті буде працювати.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 17.02.2017 пише:

    То гроші мають бути обов’язково на рахунку привату? Це ще смішніше ніж я думав, перечисляти недоліки тут навіть немає сенсу. Мені відверто прикро, що при всіх понтах, які запускала в соцмережах нова “молода команда” реформаторів і радників з львівської міської ради, про “айті кластери”, “розумні міста” і решту блатних термінів, врешті допустили запуск і просирання грошей на цю пародію, з чим їх і вітаю.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*