Рекомендовані вправи для хребта на кожен день - Блог про Львів

Рекомендовані вправи для хребта на кожен день

Вправи для хребта

А далі будемо говорити на тему здоров’я.

Досить часто в людей виникають проблеми зі спиною. Викривлення хребта (сколіоз) зустрічаються ледве не в кожної людини.

І якщо хребет не лікувати, то потім можуть бути серйозні проблеми зі здоров’ям. Недаремно кажуть, що всі хвороби від нервів та від хребта.

З нервами Ігор Воробус навів порядок, а от із хребтом ще інколи виникають проблеми.

Як його лікувати? Варіантів є безліч: плавання, віджимання на турніку, масажі, а також різноманітні вправи.

Знаючи наших людей можу зробити припущення, що не завжди вистачає часу ходити на масажі чи теж плавання.

Тому, оптимальним варіантом є вставати зранку й робити різноманітні вправи. Автор вам допоможе у цьому, адже сам це все роблю й після них почуваю себе значно краще.

Рекомендована тривалість вправ – 15 хвилин щодня.

Для того, щоб ви мали хоч яке-небудь поняття як робити ці вправи кидаю малюнок з вправами, а після нього й детальний опис.

Вправи для хребта

Вправа №1

Так звана розминка. Кладете на підлогу коврик, лягаєте на спину так, щоб голова торкалася підлоги, руки треба витягнути за голову. Опісля ноги зігніть у колінах та підтягніть до грудей. Поверніться до початкового положення. Робити вправу декілька разів.

Вправа №2

Використовують її для розтягнення спини. В чому її суть? Все та ж поза лежачи, беретеся руками під коліна та підтягуєте стегна до грудей. Одночасно розташовуйте підборіддя поміж колін.

Вправа №3

Має назву вона – котячий хребет. Для неї станьте на коліна та упріться руками в підлогу. Згодом вигинайте спину вгору та вниз.

Вправа №4

Вона використовується для еластичності хребта. Щоб її зробити треба доторкнутися правою стопою до коліна лівої ноги, у цей час праву руку випрямляємо на підлозі. Опісля притискаємо коліно до підлоги та повертаємо голову в протилежному напряму.

Також читайте:   На вулиці Сліпого з'явилися тренажери просто неба

Вправа №5

Називається вона – розтягнення хребта. Як зробити цю вправу? Лежачи на спині, покладіть стопу лівої ноги на праве стегно. Ліве коліно направляйте назовні та тягніть стегно до себе. Повторювати цю вправу треба також з іншою ногою.

Вправа №6

Класика. Повільно піднімаємо тіло до рівня колін. Руки слід направити вздовж тіла. Голову при цьому тримати піднятою.

Вправа №7

Називається вправа з валиком. Для цього треба встати на коліна та тримати валик м’язами живота. Руки повинні бути сплетені позаду. При цьому випрямляємо спину, не відриваючи сідниці від ступнів.

Вправа №8

Вправа на боку. Її суть проста – обіпріть лівий лікоть об підлогу та в позиції «на боку» зігніть коліна назад. Права рука спирається на стегно, стегна піднімайте вгору.

Вправа №9

Вправа для плечей. Покладіть ліву стопу на праве коліно. Піднімайте праве плече до лівого коліна. Наступні рухи навпаки: праву стопу покладіть на ліве коліно і піднімайте ліве плече до правого коліна.

Вправа №10

Вправа для живота. Одночасно напружуйте м’язи живота та сідниць. Витягнуті вперед руки піднімайте повільно вгору, одночасно направляючи лопатки назад.

Вправа №11

Розслаблююча вправа (триває близько трьох хвилин). Поза, зображена на малюнку, найбільш зручна для хребта.

Вправа №12

Завершення. Також треба на це все про все – три хвилини. Що для цього потрібно? Сідаємо на край стільця, вільно опускаємо плечі та спину на коліна. Декілька разів глибоко вдихаємо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*