Як відновити зміни у реєстрі exe-файлу - Блог про Львів

Як відновити зміни у реєстрі exe-файлу

Реєстр

Черговий день наступив і нарешті Воробус має час, щоб порадувати наших читачів новими публікаціями.

Про що будемо говорити сьогодні? Будуть суто комп’ютерні теми, а також трохи філософії від Воробуса.

Не гаю часу пустими словами, а починаємо…

Спершу про цікаву пригоду, яка відбулася зі мною буквально кілька годин тому. Прийшов до автора блогу співробітник з проханням допомогти на його комп’ютері встановити програму. За його словами exe-файл не запускається через невідомі причини.

Воробус не міг відмовити, але згодом про це мало не пошкодував. Замість того, щоб зайнятися своєю прийшлося кілька годин «розгрібати» те, що накоїв власними руками.

Що сталося?

Річ у тому, що на його комп’ютері стоїть старенький Windows XP, підібрати до нього драйвери важкувато. Щось шукав, шукав і все ніяк.

Вдався до іншої методики, яку перевіряв вже неодноразово. Зайшов у «гугл», почав шукати вирішення проблеми й на одному з форумів чоловік порадив зайти в реєстр – hkey_classes_root – exe і там де по замовчуванню поставити замість «exefile» «1%» (щось на подобі того).

Саме завдяки цьому методу інсталятори мали би відкриватися. Підозра була, що тут щось може бути не так, але все ж зробив описані вище дії.

Перезавантажив комп’ютер, натискаю інсталятор, далі не відкривається. Висновок – спосіб не допоміг.

Також читайте:   У блогу Воробуса чергове свято

Пробую зайти знову в інтернет, натискаю на браузер й він не відкривається. Як виявилося, зміни то я зробив такі, що відтепер жоден exe-фал не відкривається.

Ой, лишенько, що ж я наробив.

Що робити? Пробую зайти в реєстр, зробити відновлення системи. Безуспішно, адже дані компоненти – це все файли якраз exe.

Можна не мучитися і переставити операційну систему, але ж ліньки це робити. Занадто багато програм тут встановлено.

Що робити в такому випадку?

Все просто. Треба перезавантажити комп’ютер, коли він ще не запустився натиснути кнопочку F8 і вже там вибрати пункт завантаження безпечного режиму з підтримкою командною стрічки.

Коли ця команда буде виконана зайдете у regedit – hkey_classes_root – exe – зміните тип файлу на той що був, а в нашому випадку -це exefile і, увага, збережете так як треба.

З цим у Воробуса виникли проблеми. Кілька разів я перезавантажував комп’ютер і зміни ніяк не набирали чинності. Хоча, заходив я під адміністратором.

Виявляється коли заходиш під безпечним режимом треба вибрати перед внесенням змін вкладку доступ і біля пункту «System» забрати галочку обмеження доступу.

В іншому разі зміни в силу не вступлять.

І ще, комп’ютер краще не перезавантажувати, а вимкнути.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*