Зареєструватися в чергу на біометричний паспорт стало простіше

Паспорт

Епопея із виготовленням біометричного паспорту триває. Відверто кажучи, мене вже ця вся процедура дістала.

Ще на початку липня подав документи, обіцяний час виготовлення був 20-ть робочих днів. Час минув, а «біометрії» так і нема. Добре, що не планував жодних турів закордон.

В іншому випадку було би дуже й дуже весело.

Який на даний час ситуація із моїм паспортом? Зайшов на офіційний сайт державної міграційної служби.

У пункті меню – перевірка стану оформлення паспорта написано, що Документ персоналізовано та відправлено до підрозділу міграційної служби. Строк доставки – 1-3 робочих дні (у разі складних погодних умов – до 7 робочих днів).

Що цікаво, минуло вже чотири дні, а паспорта так і нема. Та й поганих погодних умов не було. Думаю прийдеться почекати ще тиждень. Принаймні мій хороший знайомий вже так приблизно й чекає.

У нього статус документу змінився ще раніше.

Як тільки вдасться отримати бажаний біометричний паспорт про все це напишу на блозі, а поки що про запис на електронну чергу.

Вчора вирішив зареєструватися онлайн мій хороший приятель. Ваш автор допомагав йому це зробити й був здивований. Виявляється пройти реєстрацію зараз не так важко як це було у місяці червні чи липні.

Також читайте:   Воробус робить біометричний паспорт. Електронна черга

Зараз все набагато простіше,

Близько 2 години ночі товариш зайшов на сайт державної міграційної служби, зареєструвався, вів капчу, обрав бажаний регіон і йому видало місця не лише в район Львівської області, а й самому місті Лева.

Це для мене було великої несподіванкою, адже ще колись чекав 12 години ночі й натискав кнопку «оновити сторінку» кожні 5 секунд.

Та й в кінці реєстрації смс-повідомлення з кодом підтвердження не проходило досить тривалий період часу. Приходилося телефонувати на гарячу лінію.

Вчора ж сповіщення прийшло одразу, зареєструватися в чергу можна було як в 12 (ставали на чергу знайомі), так і друг вашого автора.

Схоже що попит на закордонні паспорти ближче до зими спадає.

Тому, якщо є бажання можете пробувати. Щоправда, пам’ятайте, що зроблять документ не раніше чим за два місяці.

Як сказав один мій хороший друг: «Буду мати подарунок на Новий рік».

До речі, онлайн можна зареєструватися у таких районних центрах як Пустомити, Радехів, Кам’янка-Бузька тощо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*