Відзначення Всеукраїнського дня бібліотек- 2017 у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці - Блог про Львів

Відзначення Всеукраїнського дня бібліотек- 2017 у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці

День бібліотек

Цьогоріч у «Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці» заходи з відзначення Всеукраїнського дня бібліотек проводились впродовж кількох днів.

27 вересня відбулась екскурсія для студентів-екологів біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

2 жовтня для учнів 8-9 класів загальноосвітньої середньої школи № 90 м. Львова, які завітали до бібліотеки разом із класними керівниками Мар’яною Мироновою, Іриною Савчин та Іриною Лебідь, проведено бібліотечний урок «Цей мудрий світ – бібліотека».

На початку цього заходу прозвучав аудіозапис про «Львівську обласну науково-педагогічну бібіотеку», розміщений на сторінці бібліотеки в мережі Інтернет.

Директор бібліотеки, Ярослава Сокольська, у своєму вступному виступі акцентувала увагу учнів на простих, проте важливих, питаннях: що таке бібліотека, книга, читання. З метою виховання активних грамотних користувачів бібліотеки учням запропонували відповісти на питання онлайн-опитування на сторінці бібліотеки в мережі Фейсбук.

Під час цього заходу учні мали можливість побачити презентацію «Калейдоскоп висловів про книгу, читання», підготовлену заступником директора Надією Помфюк.

Також прослухали аудіозаписи віршів про книги: О.Афоніна «Книжковий світ – то особливий світ» та Г.Корнієнка «Книга», які здійснені в рамках проекту бібліотеки під назвою «Книга вголос», начитані, записані та відповідно опрацьовані бібліотекарем Вадимом Ковпаком.

Також читайте:   Як Воробус купляв квиток на концерт гурту "Океан Ельзи" за 1750 гривень

З неприхованою зацікавленістю учні дивились презентацію «Найбільші бібліотеки світу та Львова», з якою виступила бібліотекар Наталія Звольська.

Учні також познайомились з новими книгами, придбаними на 24 Форумі видавців, зокрема, з книгою Сергія Жадана «Інтернат» видавництва “Meridian Czernowitz” (найкраща книга у номінації «Сучасна українська проза») та книгою «Антологія української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана» видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га” (упорядник Іван Малкович, найкраща книга у номінації «Сучасна українська поезія»).

На пам’ять про урок у бібліотеці та з метою підвищення уваги до діяльності бібліотек в сучасних умовах працівники бібліотеки підготували учням своєрідну паперову закладку для книг, яка містить тезисний виклад відкритої лекції всесвітньо відомого письменника Ніла Геймана, прочитаній 2012 року під егідою Агентства з читання у мистецькому центрі «Барбікан», що у Лондоні.

Загалом бібліотечний урок пройшов цікаво та активно. Його пізнавальний зміст збагатив усіх, як бібліотекарів, так і учнів.

P.S. Більше інформації про бібліотеку та фото із заходу можна знайти тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*