Як вирішити проблему бездомних тварин у Львові?

Бездомні тварини

Далі як це не прикро звучить, але будемо говорити на дуже болючу тему – бездомних тварин.

Зараза надворі не 18 століття, коли не було інформаційних ресурсів. Все набагато простіше. Є мобільні телефони, інтернет, зрештою телебачення, де ледве не кожного говорять або пишуть, що та чи інша тварина шукає притулок.

Живий приклад – моя хороша знайома. Пише кілька днів назад із пропозицією взяти собі котика. В один прекрасний момент вона прокинулася, вийшла на вулицю, а маленьке кошеня, яке невідомо хто підкинув, почало м’яукати.

До себе через малу житлову площу його взяти не може й поки що весь будинок кормить цю поки що бездомну тварину. Не вбивати ж її? Взагалі не розумію як люди можуть чинити насильство над тваринами.

Наведений приклад не поодинокий. Якщо зайти в інтернет, особливо у соціальні мережі, то можна знайти низку подібних оголошень.

Літом тварини ще так, сяк можуть десь перебувати, але ж попереду зима. Що буде з ними в цю пору року? Банально будуть замерзати?

Спільно зі знайомою пробував шукати, а де ж прихистити цю тварину. Почали шукати так звані притулки й виявилося що на весь Львів та область такий будинок є, але один і знаходиться він десь у Брюховичах.

Також читайте:   Сьогодні у Львові урочисто відкриють головну ялинку міста

Повезти кошеня туди? Варіант непоганий якби не один момент – цей притулок вже і так переповнений тваринами.

Напрошується будівництво нового або ж принаймні щоб тварини мали захист. Не може бути такого коли людина заводить собі домашнього улюбленця, він у них живе, а потім його банально викидають на вулицю.

За народження потомства вже мовчу. Якщо не помиляюся вже колись писав пости про те, що краще робити не давати тій же кішці народжувати кошенят чи потім їх підкидати людям.

Дивлюся на зоопарки й розумію, що тваринам там також не легко. Пригадую був випадок коли їздив на озеро Синевир, там є центр реабілітації бурого ведмедя. Стоїть мати з дитиною й остання каже, цитую: «Мамо, а чому ведмеді такі сумні, що з ними?».

А якими вони можуть бути, коли над ними пів життя знущалися й лише зараз вони отримали хоч яку-небудь, але ж волю.

Так само й ці бездомні тварини. Господар тримає, доглядає, то вони й, відповідно, живуть добре. Викинуть на вулицю або хазяїн помре – тварина пропадає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. PVS 06.11.2017 пише:

    Взагалі не розумію як люди можуть чинити насильство над тваринами.

    Воробец! Що ти курив? Зарізати курку, свиню, кролика, теля і т.д. — це взагалі-то нормально, в порядку речей. Чим коти і пси відрізняються? Котів — на шаурму, псів — можна корейцям здавати, можна «по-старінкє» — на мило.
    В нас далеко не все так класно, щоб ми могли собі дозволити х-ньою страдати. Кожен день в стрічці новин до кількох десятків оголошень про збір коштів на лікування ЛЮДЕЙ. А держава в той час просирає гроші на притулки і клініки для псів.
    Поясніть мамі, в якої помирає дитина, що ви вирішили вилікувати пса, замість її дитини. Поясніть дітям, що ви вирішили нагодувати 100 котиків, замість врятувати їхню маму. Хочете? А я не хочу…
    Буде нормальна медицина і нормальний рівень життя — можете і песиками-котиками зайнятися, а до того — виловлювати, бити на шкури/жир/м’ясо і _заробляти_ гроші на них, а не тратити.

    • Stakeholder 07.11.2017 пише:

      Схема “спочатку люди а потім тварини” неправдоподібна, оскільки як показує практика, хто зневажливо ставится до твари – до людей ставится не краще. Так само складно уявити людину, яка не годує котиків, тому що допомагає голодним дітям. Навіщо змішувати в одну купу свійських тварин і домашніх? І невже можна всерйоз думати, що люди, які лікують тварин, є якраз тими хто винен у нашій вбивчий медицині? І що саме вони несуть відповідальність і повинні вибачатися перед мамою в якої помирає дитина?…Проблема бездомних тварин повинна вирішуватися тими ж хто відповідає за медицину. Потрібні нормальні закони, які регулють утримання тварин і обовязки та права людей, що їх вирощують. Все це повинно мати на меті запобігти безконтрольному розмноженню тварин і покласти конкретну відповідальність на їх господарів . Це повинно мінімізувати кількість бездомних тварин і захистити від насильства.
      Але само собою, передумовою до цього всього як і до всього іншого, що стосується цивілізованого способу життя є виконання прийнятих законів і правил, оскільки виписано в нас багато чого, от тільки ніхто про це нічого не знає і виконувати не збирається.

      • PVS 07.11.2017 пише:

        Люди, які лікують тварин ні в чому, звісно, не винні. Але люди, які виділяють/вимагають на це _бюджетні_ гроші — так.
        Таке марнотратство допустиме при нормальному фінансуванні дитячих будинків, лікарень і т.д., а коли є люди, життя і здоров’я яких залежить від цих грошей, тратити їх на псів і котів — це просто маразм.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*