10 найважливіших подій 2017 року у Львові та області

Сміття

Підсумки року в Україні ми провели. Настав час подивитися що було цікавого у місті Лева.

Тут також подій не бракувало.

1. Блогу Воробуса виповнилося 8 років.

Ніколи б не міг подумати, що ресурс за написання якого взявся у 2009 році доживе до сьогодення. Чому так кажу? Багато блогів, які було створено після мого вже давно припинили існування. Я ж стараюся, незважаючи на велику зайнятість, оновлювати шпальти «газети».

Воробусу-8 років

2. Чергова ганьба львівських «Карпат».

З року в рік місцевий глядач мріє, що «леви» заграють як колись, будуть боротися за місця в єврокубках або ж взагалі там виступати. Ось і перед цим сезоном до складу команди зі Львова було запрошено велику кількість легіонерів, іноземного спеціаліста. І що отримали?

Вкотре вилетіли з кубка від друголігового «Прикарпаття» з Івано-Франківська й ганебно програли «Вересу» з Рівне у чемпіонаті. Як наслідок, тренерський штаб було відправлено у відставку, з багатьма футболістами також було розірвано контракти. Проте, грати «Карпати» краще не стали.

Не здивуюся якщо команда в кінці сезону понизиться у класі.

3. Проблема зі сміттям.

Був період влітку, а саме у червні-липні, коли у Львові було стільки сміття, що люди не знали що з цим всім робити. Ходили навіть розмови, що незабаром мера нашого міста «винесуть». Проте, п. Андрій вчасно схаменувся, передав повноваження чи як це правильно сказати голові ЛОДА Олегу Синютці й той навів лад із відходами.

4. Справа Петра Димінського.

На початку серпня в Україні відбулася ще одна резонансна аварія. Автомобіль за кермом якого був відомий олігарх Петро Димінський врізався в автомобіль, яким керувала 31-а річна дівчина. Як наслідок, остання загинула, а «ПП» втік з місця аварії.

Спершу всю вину було покладено на охоронця, але вже зараз слідство відкинуло цю версію. Петра Петровича шукають… а дівчину вже не повернеш.

Також читайте:   Як Воробус зустрічав ПСЖ у Львові

5. Запуск трамваю на Санта-Барбару.

Після успішного запуску цього виду електротранспорту на Сихів, на початку квітня 2017 року було продовжено трамвай до Санта-Барбари. Як виявилося згодом, це значно розвантажило транспортну систему одного з найпопулярніших районів нашого міста.

Трамвай

6. Форум видавців у Львові.

Як завжди, у вересні місяці у місті Лева відбулася головне культурне свято року. У палац Потоцьких з різних куточків світу з’їхалися люди, щоб придбати для себе й своїх рідних чи знайомих її величність книгу.

7. Аварія біля церкви Андрія.

Безперечно, що 2017 став для Львова й України, загалом, роком масштабних аварій. 18 червня у нашому місті біля церкви Андрія джип раптово на високій швидкості врізався у натовп людей, який був на Службі Божій.

Як наслідок, одна людина загинула, а водій сказав, що все відбулося через несправність автомобіля.

Аварія

8. Вибух на шахті в Сокальському районі.

Початок весни 2017 приніс трагічну звістку. У селі Глухів, що на Сокальщині внаслідок вибуху сталося обрушення гірського породи. Як наслідок, 8 гірників загинуло на місці.

9. Зі Львова почав літати новий лоукостер Ernest Airlines.

Італійська авіакомпанія Ernest Airlines цього року розпочала польоти з київського аеропорту Жуляни до Бергамо і Неаполя, а також зі Львова до Бергамо, Венеції і Неаполя.

Польоти з Києва до Бергамо стартували від 4 грудня, а до Неаполя – від 9 грудня і виконуються два рази на тиждень по понеділках і суботах. В період новорічних свят авіакомпанія тимчасово додала третій рейс по середах.

10. Дебют хокейного клубу «Галицькі Леви» у чемпіонаті України.

Хто ще не знає, в чемпіонаті України з цього сезону виступає команда з Новояворівська. Щоправда, результати вона показує поки що не такі якби від неї хотіли цього вболівальники, але тим не менше, завжди приємно відкривати для себе такий екзотичний вид спорту як хокей.

Галицькі Леви

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*