Дано старт зимовій Олімпіаді у Кореї

Дано старт

Сьогодні вирішив переглянути церемонію відкриття ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор, які відбуваються в корейському Пйончангу.

Перше, що хотілося б відразу зазначити попри рекомендації дані працівниками посольства Кореї моїй знайомій, журналістці UA: Перший Даші Кузнецовій, а нею вже мені я буду називати це місто згідно з латинською транслітерацією, а саме Пйончанг(Pyeongchang).

Звичайно ж як і на кожних попередніх літніх та зимових ОІ основним «меседжем» церемонії відкриття є висвітлення особливостей національного колориту та самого регіону Канвонда, де й знаходиться місто-господар.

Трохи цифр…

На проведення ігор було витрачено більше 7 млрд.$, що все ж майже в сім разів менше ніж на минулі ігри в Сочі (а що ж тут дивного).

Участь в іграх візьмуть більше 2,5 тисяч спортсменів з 92 країн світу, які протягом 16 змагальних днів розіграють між собою 102 комплекти нагород в 7 видах спорту.

Про Україну

Нашу державу представлятимуть в Кореї 33 учасники, що являється антирекордом за часів існування незалежної України. Однак є надія, що будемо брати не кількістю, а якістю.

Основні сподівання звісно ж покладаються на чоловічу та жіночу біатлонні команди про які я писав дещо раніше, а також у таких видах спорту як: фристайл, скелетон і т.д.

Також читайте:   Чемпіонат Європи (U-19). Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:7

До слова прапороносцем нашої команди була Олімпійська чемпіонка Сочі в естафеті, а також багаторазова призерка різних міжнародних змагань, капітан жіночої збірної України з біатлону – Олена Підгрушна.

Варто мабуть також зазначити, що окрім неї в параді країн за команди Ізраїлю та Білорусі несли прапори також вихідці з України.

Повертаючись до церемонії, то все пройшло, як завжди, гарно, технологічно і порівняно з минулими іграми без казусів (пам’ятаємо як в Сочі одне з кілець принципово не хотіло запалюватись.

Ну, і звісно ж як можна було провести парад країн в Кореї без одного з найвідоміших корейців останніх кількох років PSY під пісню якого вийшли на стадіон декілька країн

Стадіон

Як зазначили ведучі трансляції на каналі UA:Перший на його будівництво було витрачено більше 100 млн $. Однак розрахована ця споруда лише на церемонії відкриття та закриття ігор, а, отже, змагання на ньому не відбуватимуться.

По завершенні параду країн відбулося ще декілька яскравих перформансів, апогеєм свята стало запалення Олімпійського вогню.

Старт ХХІІІ Зимовій Олімпіаді в Кореї дано. Чекаємо видовищних змагань, ну і звісно ж українських медалей.

З вами був Kosmonafft. до зустрічі на vorobus.com.

Автор статті: Kosmonavt.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*