Гірськолижний курорт Sella Ronda - Блог про Львів

Гірськолижний курорт Sella Ronda

Курорт

Продовжуємо розповідати про цікаві гірськолижні курорти світу. На цей раз мова піде про курорт Селла-Ронда, який знаходиться в Італії.

У народі його називають по-різному: це і карусель, і навколосвітня подорож тощо. Проте, суть від того не змінюється. Sella Ronda – неймовірний маршрут протяжністю 200 кілометрів лижних трас, який включає в себе аж чотири (!) курорти Доломітових Альп: Валь-ді-Фасса, Валь-Гардена, Альта-Бадія і Арабба.

Унікальність цієї об’єднаної зони катання полягає в тому, що за день можна побувати на всіх чотирьох курортних зонах і до закриття трас повернутися “додому”, на місце старту.

Ціна скіпасу складає 53 євро на день. Хоча, можна купити так званий абонемент й на декілька днів. Скажімо, за 5-ти денний скіпас треба викласти 246 євро.

Курорт в Італії

Маршрути, які проходять за годинниковою стрілкою позначені помаранчевими знаками, проти – зеленими.

Для тих лижників, які просто люблять різноманітне катання, Селла-Ронда дозволяє максимально урізноманітнити маршрут і різними шляхами потрапляти на найбільш вподобані траси не тільки “домашнього” курорту, а й усіх прилеглих.

Траси

Ще більше Селла-Ронда подобається азартних лижникам: не кожен відпочивальник вирішиться кинути виклик самому собі, адже повне коло навколо гірського масиву Селла – шлях не близький.

Також читайте:   Лижний сезон. Якими цього року будуть ціни на катання на курорті “Плай”

Вид на долину

Загальна протяжність “зеленого” маршруту проти годинникової стрілки – 38,5 км (мінімальна протяжність трас – 23 км).

Ця частина каруселі легша в плані перепадів висот, але в деяких місцях лижникам доводиться згадувати про навички катання на бігових лижах, що не дуже приємно.

Місток

“Помаранчеве” коло (за годинниковою стрілкою) має протяжність 36,5 км – траси тут цікавіші, різноманітніші та складніші.

Однак, якщо уникати занадто крутих спусків, дорога по “синіх” трасах помітно збільшить довжину обох маршрутів.

Сноубордистам також зазвичай більше подобається “помаранчеве” коло, тому що воно дає можливість оминути майже всі бугельні підйомники, крім одного – в Пассо ді-Камполонго.

Столики

І ще одна цікава деталь, яку треба врахувати при поїзді на цей гірськолижний курорт – час. Не сказав що треба поспішати, але за часом треба слідкувати щоб вчасно повернутися у свою долину. В іншому ж випадку прийдеться викликати таксі, яке лижнику обійдеться дуже дорого.

P.S. Висловлюю подяку Галині Дудаш за допомогу в підготовці цього матеріалу.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*