Такий футзал нам не потрібен (відео)

Португалія - чемпіон

Вчора, 10 лютого, у місті Любляна (Словенія) завершився чемпіонат Європи з футзалу. Подарував він нового короля гри «5 на 5» збірну Португалії, яка вперше в історії зуміла здобути цей титул.

У фінальному поєдинку Рікардіньо й компанія були сильнішими за іспанців – 3:2. Основний час цієї гри завершився внічию – 2:2.

Все було би добре якби не одне «але». Справа у тому, що так, як судили на цьому чемпіонаті рефері – це в жодні рамки не вкладається. Це ж треба бути такими олухами. Іншими словами це свавілля не назвеш.

Перед тим як навести кілька прикладів скажу, що до жодної збірної симпатії не маю. Вболівав лише за Україну, яка вилетіла на стадії 1/4 фіналу від іспанців.

Тепер до прикладів.

Вчорашній фінал між Іспанією та Португалією став справжнім святом футзалу. Коли ви ще побачите такий якісний футзал? Можливо у фіналі Кубка УЄФА, але щось я дуже в цьому сумніваюся.

По ходу гри Іспанія програвала в один м’яч, потім вже вела у рахунку, але португальці завдяки п’ятому польовому гравцю неймовірними зусиллями зуміли зрівняти рахунок в грі й перевести все це діло в додатковий час.

Там же відбувся головний «прикол» чемпіонату. За хвилину до завершення екстра-тайму суддівська бригада фіксує з боку іспанців шостий командний фол якого й близько не було. Це рішення, звісно, що шокувало як глядачів, так і гравців збірної Іспанії, але суддя свого рішення не змінив.

Також читайте:   Футзал. Турнір “Героїв УПА”. "Keep Calm" 4:7 "Фанат” (у боротьбі, але знову програємо)

Як наслідок, Португалія реалізувала десятиметровий й здобула звання чемпіона Європи 2018 року.

Тепер скажіть мені, хочеться мати таке чемпіонство? Хочеться дивитися футзал?

Ще один приклад, півфінал за участю все тієї ж Португалії. Грала команда з Піренеїв проти Росії. Всім ясно, що вболівати за нашого північного сусіда – це себе не поважати, але все ж.

У цій грі також не обійшлося без суддівських помилок. Замість того, щоб дати воротареві Португалії червону картку та призначити шостий фол у їх ворота, судді свисток не пролунав й Коелью забив третій, вирішальний гол.

Як можна реагувати на такі дії рефері?

Мовчу вже за епізоди, коли воротарям віддавали другий пас назад.

Здається чемпіонат Європи, а судді…

Можливо як і в інших видах спорту варто задуматися над впровадженням відеоповторів? Реально не хочеться, що гру «5 на 5», яка і так переживає не найкращі часи, вбивали судді.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*