Чому на вулицях Праги не побачиш котів? - Блог про Львів

Чому на вулицях Праги не побачиш котів?

Де коти?

Після паузи, викликаної відсутністю вашого автора за комп’ютером, Воробус повертається на блог.

Не буду робити довгих вступів, щось вигадувати, приховувати коли скажу, що моя відсутність була викликана поїздкою у Чехію.

Відвідати Прагу планував давно й нарешті вдалося втілити мрію у життя. Навіть не думав, що, зібравши таку велику компанію (7 чоловік), вдасться всіх здружити.

Про столицю Чеської Республіки будемо говорити багато. Розпочнемо ж з теми, яка зацікавила не лише мене, а й моїх друзів.

Прогулюючись вулицями цього міста, раптом ми зауважили, що на них немає жодного кота. Уявіть собі як ми на це зреагували. В Україні куди не підеш, то постійно хтось нявкає, лиже собі одне місце, просить їсти й так далі.

Тут же склалося таке враження ніби вони вимерли або ж у Чехії на них вето.

Почав розпитувати людей чому ж так? Де зникли такі улюблені для нас коти? Окрім як не живих на вітрині магазинів їх не побачиш. Хоча, зайшовши у супермаркет, побачив, що корм для наших домашніх улюбленців є. Виходить, що вони десь ховаються.

Що вдалося дізнатися?

Також читайте:   Руйнівний землетрус в Непалі забрав життя вже 1900 людей (відео)

Коти у Празі й насправді є, просто місцева влада веде боротьбу з бездомними тваринами. Чехи не хочуть, щоб на вулицях відбувалося бог знає що. Саме тому, було прийнято рішення створити для бездомних спеціальні притулки. Це стосується не лише котів, а й собак до яких тут особливе ставлення.

Якщо ви хочете кота, то можна прийти у притулок й вибрати собі улюбленця. Кіт матиме спеціальний чіп й саме по ньому можна буде визначити хто господар цієї тварини.

Коли чіпа нема або ж власник не реагує, то ця тварина автоматично залишається у притулку й чекає на нового власника.

Тому, не дивуйтеся якщо у Празі побачите бездомного кота на якого буде викликано поліцію. Це працівники спеціальної служби приїдуть за ним, щоб згодом очистити місто від можливої небезпеки у вигляді хвороби.

Якщо бути відвертим, то подібна практика мені сподобалася. Скільки вже було випадків в Україні, коли сім’я заводила котика, через деякий час він їм набридав й опинявся на вулиці.

Хоча, по приїзді в Україні я почав відноситися до котів по-іншому. Скучив за маленькими «лахматими».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Паша 22.03.2018 пише:

    Цікаво) Але в нас такого не буде, в нас такий лад, точніше – безлад в країні.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*