Кубок України. «Фінал чотирьох». «Альтернатива» – «Енергія» – 2:3 - Блог про Львів

Кубок України. «Фінал чотирьох». «Альтернатива» – «Енергія» – 2:3

Енергія вийшла у фінал

До матчу, мабуть, багато хто вважав, що «Енергія» має виграти у «Альтернативи» легко і невимушено. Однак, це твердження було спростовано вже на 2-й хвилині матчу, коли Атаманенко несподівано для всіх відкрив рахунок. Безумовно, для багатьох такий розвиток подій був несподіванкою. Окрім, мабуть, наставника «Альтернативи» Миколи Костенка.

Він одразу побудував гру своєї команди від оборони. І це не було дивиною, оскільки в цьому розіграші Кубку України кияни запам’яталися саме дисциплінованою грою в обороні. На це була зроблена ставка і тепер, і вона себе виправдовувала. Окрім того, надійно грав у воротах Шульга. Разом з тим, столичні футзалісти іноді тривожили львівських опонентів своїми контратаками. Тому, Кардашу час від часу доводилося вступати у гру.

Однак, разом з тим, «енергетикам» треба було якомога скоріше забивати у відповідь, якщо вони не хотіли сенсаційно вилетіти за крок до фіналу. Тому, вони часто грали через «стовпа», застосовували силову манеру ведення гри, сподіваючись, що захист «Альтернативи» все-таки не витримає.

Кияни, варто їм віддати належне, тримались довго, але незадовго до перерви Танському все-таки вдалося зрівняти рахунок. Фактично це був «гол у роздягальню» для підопічних Миколи Костенка. Тому, в психологічному плані це був дуже важливий момент.

Після цього гравцям «Альтернативи» важливо було не випустити з рук кермо гри, щоб надалі мати шанси на прохід у фінал. Але другий гол Танського на початку другого тайму трохи сплутав карти столичним футзалістам. Тепер їм треба було відіграватись, але одна справа – робити це у матчах чемпіонату Києва, а інша – у грі з командою Екстра-ліги. Однак, варто віддати належне номінальним господарям поєдинку, які намагалися змусити Кардаша капітулювати. У кількох епізодах голкіпер «Енергії» виручив свою команду. До того ж, в одному моменті йому допомогла штанга.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. СумДу 2:3 Енергія (відео)

Але Шульга вступав у гру трохи частіше, тому що «Енергія» прагнула розвинути свою перевагу. І на 35-й хвилині їй це вдалося зробити завдяки голу Федюка – 3:1 на користь «Енергії». Знову гол капітана «Енергії» фактично став найважливішим для львівської команди. Однак, практично тут же Бич відквитав один м’яч, і це стало гарантією дуже захоплюючої кінцівки.

А тут ще, як на гріх для вболівальників «Енергії», у їх улюбленої команди виникли проблеми з лімітом командних фолів. І на 38-й хвилині це зіграло з львів’янами злий жарт, коли у їх ворота був призначений 10-метровий. Однак, Атаманенко змарнував реальну нагоду зрівняти рахунок – Кардаш парирував удар 17-го номера «Альтернативи». Після цього Макєєв виходив п’ятим польовим, але розіграш зайвого гравця теж не дав дивідендів. І це призвело до поразки «Альтернативи». Однак, це – поразка, за яку не має бути соромно київській команді. Підопічні Миколи Костенка дали серйозний бій «Енергії» та покинули «Фінал чотирьох» з високо піднятими головами.

«Альтернатива» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 2:3

Голи: Атаманенко (2), Бич (35) – Танський (19, 23), Федюк (35)

«Альтернатива»: Шульга – Кіян, Атаманенко, Бич, Макєєв – Назаров, Омельченко, Хижняк, Науменко

«Енергія»: Кардаш – Федюк, Танський, Кузь, Коваль – Радевич, Легендзевич, Струк, Ковальчук – Писько, Гасюк

Попередження: Макєєв (19), Назаров (32) – Легендзевич (32)

На 38-й хвилині Атаманенко («Альтернатива») не реалізував 10-метровий.

«5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*