Макети для незрячих у Львові - Блог про Львів

Макети для незрячих у Львові

Макет Шевченка

Із приходом тепла ваш автор більше гулятиме по місту, то ж не дивуйтеся коли багато тем буде присвячено місту Лева. Все-таки, що не кажіть, воно у нас найкраще.

У даній публікації розповім про новинку, яку побачив на вулицях нашого міста. Їй вже приблизно місяць й нарешті руки добралися до клавіатури щоб надрукувати про неї.

Ця скульптурка стала третьої у нашому місті, яка створена в першу чергу для людей, які мають порушення зору. За незрячих також не варто забувати, адже вони також хочуть відчути хоч і руками, але пам’ятки культури Львова.

На площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку недаремно проводилися роботи опісля яких поруч із головним Кобзарем з’явився й мініатюрний.

Вартість такого макету вартувала не багато, не мало, а 200 тисяч гривень. Автором проекту виступила Леся Лібич.

Форму макету виливали на скульптурній фабриці. Макет бронзовий, постамент – з граніту. Макет можна побачити праворуч від пам’ятника Тарасу Григоровичу. Що цікаво, надписи там зроблено шрифтом Брайля.

Звісно, що ваш автор не міг не скористатися нагодою зробити світлину біля цього макету. Виглядає це все досить таки непогано.

Також читайте:   У Львові запрацював Різдвяний ярмарок

Маленький Кобзар є не єдиною мініатюрою у місті Лева. Раніше при вході у Ратушу було відкрито макет головної будівлі.

Макет Ратуші

Про цю міні-скульптуру я вже колись писав на цьому ресурсі. Детальний опис про неї можете прочитати тут.

А ще щоб ви знали, на площі перед церквою Святого Юрія розташований однойменний макет церкви на якому зображено не лише церкву, а й пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому.

Біля церкви Святого Юрія

Вартість цього проекту склала – 149,029 грн. Пам’ятка стала другою у Львові після макету львівської Ратуші, доступною для огляду особами з повною або частковою втратою зору.

Якщо порівнювати всі макети, то найбільше мені сподобався макет церкви. Все-таки, добре зробило місто, що від реставрувало цю площу. Коли сюди приходиш, то відчуваєш щось особливе.

Велика площа, пам’ятник, вогні, церква…

Будемо сподіватися, дані скульптурки стануть не останніми у нашому місті й вже незабаром з’явиться щось нове.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*