Чемпіонат України серед ВНЗ. Перша студентська «бронза» «Львівської політехніки» - Блог про Львів

Чемпіонат України серед ВНЗ. Перша студентська «бронза» «Львівської політехніки»

Львівська Політехніка

У західноукраїнському протистоянні Легендзевич та компанія здолали ІФКФВ.

Від поєдинку за третє місце можна було очікувати гри зі справжнім галицьким колоритом, що зазвичай і буває, коли зустрічаються команди з Івано-Франківська та Львова. І вже на стартовій хвилині Завертаний пробивав по воротах Морикишки, але голкіпер «політехніків» вдало зіграв ногами. Після цього моменту підопічні Юрія Костишина взяли ініціативу до своїх рук та почали ще частіше шукати ключі до львівських воріт. Однак, «політехніки» теж змогли гідно відповісти – Марциняк прицільно пробивав, але цей удар парирував Левандівський.

Однак, все-таки візуально івано-франківці виглядали трохи швидше та гостріше за львів’ян. Однак, це не відображалося на рахунку. І тільки на 8-й хвилині ІФКФВ повів у рахунку. Горбатий пробивав по воротах Морикишки, і м’яч рикошетом від Панасюка залетів у сітку. В результаті це взяття воріт зафіксували як автогол. Трохи пізніше Горбатий міг стати автором вже свого «чистого» гола, однак на заваді став усе той же Морикишка.

Варто відзначити, що у цьому поєдинку івано-франківська команда, на відміну від програного поєдинку з ХНУ ім. Каразіна, все-таки іноді дозволяла собі робити зміни четвірок, аби дати відпочити своїм лідерам. Однак, проблема була в тому, що коли на паркет у «фізкультурників» виходила друга четвірка, то вона не завжди вправно грала в обороні, і тоді доводилося розраховувати на майстерність Левандівського.

Втім, на 11-й хвилині і він не виручив, коли Панасюк зрівняв рахунок, тим самим реабілітувавшись за автогол. Ця подія, звичайно, надихнула і самого автора голу, і його партнерів по команді, які стали сміливіше йти вперед. Однак, у той же момент вони іноді припускались помилок в обороні, що могло негативно сказатись на результаті. Так, в одному з епізодів лише штанга врятувала львів’ян після удару Кефи. Одразу скажемо, що саме від 77-го номеру івано-франківців йшла основна загроза воротам Морикишки.

Але не всі моменти йому судилося реалізувати. Додатковою проблемою для «політехніків» стала друга жовта картка Когуса, яку він отримав вже на 15-й хвилині. Це означало, що наставник львів’ян Володимир Осінчук не зможе розраховувати на одного зі своїх провідних гравців у цьому «бронзовому» фіналі. Однак, варто віддати належне «політехнікам», які вистояли дві хвилини у меншості та не дали можливості відзначитися своїм опонентам. А відзначились могли і Кефа, і Горбатий. Однак, на табло Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи продовжували світитись дві одинички.

Також читайте:   Команда "Фанат-2" - бронзовий призер літньої аматорської другої ліги з футзалу

На початку другої 20-хвилинки «Львівська політехніка» заграла трохи активніше, і Левандівському кілька разів довелося вступити у гру. Але івано-франківські «фізкультурники» дуже швидко вирівняли гру, що, в принципі, відображали і цифри на табло. Однак, було зрозуміло, що будь-який гол зможе повністю змінити хід матчу. І це при тому, що у другому таймі прикарпатці знову прибігали до гри лише однією четвіркою. Однак, «політехніки» ніяк не могли скористатися цим фактором. Хоча ближче до середини тайму підопічні Володимира Осінчука значно активізувались та мали можливість забити. Наприклад, в одному з епізодів Ременець влучив у штангу. Але і «фізкультурники» намагались не баритися з відповіддю. Дуже хороші моменти були у тих же Кефи, Горбатого, Шведа, проте реалізація залишала бажати кращого.

Як треба реалізовувати свої моменти, показав на 32-й хвилині Ременець, який «прошив» Левандівського. Після того, як рахунок став 1:2, івано-франківці пішли відіграватись, але всі спроби вирівняти становище були марними, оскільки у воротах «Львівської політехніки» вдало грав Морикишка. Окрім того, львів’яни кілька разів ловили своїх візаві на контратаках, які, щоправда, не ставали результативним. А за три хвилини до кінця другого тайму ІФКФВ пішов з п’ятим. Однак, розіграш зайвого не приносив івано-франківцям якихось дивідендів. І в результаті підопічним Юрія Костишина так і не вдалося врятувати гру, а це означало, що «Львівська політехніка» вперше у своїй історії стала бронзовим призером чемпіонату України серед ВНЗ.

ІФКФВ (Івано-Франківськ) – НУ «Львівська політехніка» (Львів) – 1:2

Голи: Панасюк (8 – автогол) – Панасюк (11), Ременець (32)

ІФКФВ: Левандівський – Кефа, Завертаний, Ю. Горбатий, Швед – Негела, Голей, Дриган, Беспалов

НУ «Львівська політехніка»: Морикишка – Косий, Мацько, Легендзевич, Ременець – Белозьоров, Марциняк, Панасюк, Когус

Попередження: Завертаний (32) – Когус (10), Ременець (18)

Вилучення: Когус (15 – повторне попередження)

Джерело: 5 x 5.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*