Кубок УЄФА. «Фінал чотирьох». «Мовістар Інтер» вийшов у фінал завдяки дублю Ортіса

Інтер Мовістар

Як і торік, підопічні Хесуса Веласко у вирішальному поєдинку зіграють зі «Спортінгом».

Другий півфінал Кубку УЄФА очікувався з великим нетерпінням. Давненько в рамках найпрестижнішого футзального європейського клубного турніру не було суто іспанських протистоянь. І ось тепер ми маємо принциповий матч між «Мовістар Інтером» та «Барселоною Ласса». Ще нещодавно ці команди зустрічались між собою в рамках чемпіонату Іспанії, і тоді «Інтер» зіграв з «Барсою» внічию 3:3, пропустивши три голи фактично з нічого. Взагалі до гри «інтеристів» залишалось багато питань, особливо після програного матчу з «Хаеном». Тому, цей поєдинок для чинних володарів Кубку УЄФА мав стати визначальним.

Вочевидь, підопічні Хесуса Веласко все-таки зробили висновки, оскільки з перших хвилин вони приділили увагу нейтралізації провідних гравців «Барселони». А тут ще і гол назрів на 4-й хвилині. Щоправда, вийшов він трохи курйозним. Даніель Ширайши з ауту прострілив у район штрафного майданчику, де м’яч знайшов Ортіса, і від нього влетів у ворота дезорієнтованого Пако Седано. Такий перебіг подій мав би ще більше стимулювати «синьо-гранатових», адже їм потрібно було зрівнювати рахунок. Але проблема була в тому, що у барселонців не все складалося в атаці. Перш за все, головна причина цього – вдала та грамотна гра футзалістів «Інтера» в обороні. Перш за все, вони приділили особливу увагу Феррао, через якого традиційно йшла більшість атак, коли на паркет виходила його четвірка. Хоча все-таки зазначимо, що два-три епізоди у «Барси» все-таки були. Особливо, мабуть, треба згадати дальній удар Айкардо, який цілком реально міг зрівняти рахунок. У свою чергу, «інтеристи» мали кілька непоганих випадів, але збільшити свою перевагу до кінця першого тайму не змогли.

Зате у другому таймі любителі футзалу змогли побачити те, заради чого, власне кажучи, і забрались подивитись на це іспанське дербі – справжній футзал, який багато хто називав передчасним фіналом. Перш за все, така метаморфоза сталася завдяки активним діям з боку гравців «Барселони», з якими, вочевидь, Андреу Плаза провів серйозну розмову. І у воріт Хесуса Ерреро стало з’являтись більше небезпечних моментів. Хоча були вони і у «Інтера» – Пола та Рікардіньйо мали по нагоді для взяття воріт Пако Седано. Але забила все-таки «Барса». Це нагадав про себе Ескердінья, якого в цьому сезоні можна справедливо вважати спеціалістом по «Інтеру». Ось і тепер він з’явився тоді, коли на нього ніхто не чекав, і змусив Хесуса Ерреро капітулювати. Тепер «Барселона» мала реальне підґрунтя для того, щоб атакувати далі. І вона це робила. Але водночас вона відкривала вільні зони у захисті, що було на руку футзалістам «Інтера». І скоро саме підопічні Хесуса Веласко вийшли вперед після класної комбінації за участю Рікардіньйо, Даніеля Ширайши та Ортіса. Власне кажучи, останній і забив другий гол у ворота Пако Седано.

Також читайте:   Футзал. Воробус вдало дебютує за команду "Нові Імена"

Ближче до кінця основного часу «синьо-гранатові» почали переходити на гру з п’ятим польовим. З одного боку – тиск на ворота Хесуса Ерреро збільшився. А от з іншого – підопічні Андреу Плаза могли і пропустити. Але все-таки вони мали реальні нагоди, щоб як мінімум перевести гру в овертайм. Найреальніша була у Серхіо Лосано, який за секунду до фінальної сирени виходив на ударну позицію та пробивав по воротах, але «Каталонському Буйволу» не вистачило точності. І цей промах вивів «Мовістар Інтер» у фінал Кубку УЄФА.

«Мовістар Інтер» (Іспанія) – «Барселона Ласса» (Іспанія) – 2:1

Голи: Ортіс (4, 32) – Ескердінья (29)

«Мовістар Інтер»: Хесус Ерреро – Рікардіньйо, Даніель Ширайши, Ортіс, Гадейя – Пола, Елісандро, Бебе, Солано – Борха
«Барселона Ласса»: Пако Седано – Адольфо, Айкардо, Рівільйос, Серхіо Лосано – Хоселіто, Лео Сантана, Феррао, Жоао Батіста – Дієго, Ескердінья

Попередження: Ортіс (6) – Жоао Батіста (6), Лео Сантана (27), Серхіо Лосано (29)

Джерело: 5 x 5.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*