Чемпіонат Білорусі: відбулись перші матчі «золотої» та «бронзової» серій (відео)

Грицини перемагають

Пригоди українців у Білорусії продовжуються.

Два голи Артема Рося допомогли «Лідсельмашу» здобути перемогу в першому матчі за золоті медалі.

24 та 25 травня стартували «бронзова» та «золота» серії плей-оф чемпіонату Білорусі. Приємно зазначити, що у перших поєдинках, які відбувались у Мінську та Гомелі відповідно, на провідних ролях були українські легіонери.

У Мінську стартувала серія за третє місце, яка триватиме до двох перемог однієї з команд. У першому поєдинку, який відбувся у Мінську, місцева «Столиця» приймала оршанський «ВітЕн». І вже перша половина першого тайму показала бажання «столичних» реабілітуватися перед своїми вболівальниками за невихід у фінал. Тому, і не дивно, що вже на 6-й хвилині мінчани вели в рахунку 3:0. Щоправда, дуже скоро українець Дмитро Клочко відквитав один м’яч, подарувавши «енергетикам» надію.

А коли на початку другого тайму Лебедь скоротив рахунок до мінімуму, то здавалось, що «ВітЕн» реально зможе створити «камбек». Однак, потім своє вагоме слово сказали «столичні». По-перше – Клаудіньо оформив хет-трик, а по-друге – фактично поставив «енергетиків» на коліна Михайло Грицина, який зробив рахунок 6:2 на користь «чорно-зелених». Однак, останнє слово було за гостями, а конкретно – за українським легіонером «ВітЕну» Романом Кордобою, який підбив підсумок зустрічі – 6:3 на користь футзалістів з Мінська.

Також читайте:   «Топ-10» гвардійців ФК «Галицька здоба» у 2022 році

Таким чином, «Столиця» повела у «бронзовій» серії до двох перемог з рахунком 1:0. Наступне протистояння за третє місце відбудеться 28 травня в Орші.

А от серія за чемпіонство стартувала у Гомелі. Місцевий «ВРЗ» мав перед «Лідсельмашем» невеличку перевагу в тому плані, що команда з Ліди провела у півфіналі на одну гру більше. Однак, це як раз стало плюсом для гостей, які після перемоги над «Столицею» перебували у хорошому настрої. А вже по ходу першого тайму «Лідсельмаш» повів у рахунку завдяки двом голам українця Артема Рося. Відповідь гравці «ВРЗ» змогли зробити лише наприкінці матчу, коли рахунок був вже 3:0 на користь команди з Ліди. Тому, м’яч, який за чотири секунди до фінальної сирени забив Чернейко, став лише «голом престижу» для «вагоноремонтників».

Наступний матч «золотої» серії до трьох перемог відбудеться 29 травня у Ліді.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*