Чи доцільно піднімати вартість вхідних квитків у Шевченківський гай?

Шевченківський гай

Не знаю такої людини, яка б не любила відпочивати. Хтось це робить на дивані, хтось любить подорожувати, а хтось залишається у місті й шукає місця для відпочинку саме тут.

Одним із таких місць для відпочинку є Шевченківський гай. Не скажу, що ходжу сюди часто, але буває. Принаймні на свято Великодня чи Трійці точно там буваю.

Здається нічого особливого в цьому нема, якби не нещодавня зустріч вашого автора з одним із працівників цього музею. Виявляється, вже незабаром керівництво музею народної архітектури та побуту має у планах підняти вартість вхідних квиточків.

На даний момент вони вартують 30-ть гривень з людини, а мають бути, увага, 70-ть (!). Як на мене, це повна маячня. З теперішньої кризою в державі, з рівнем цін, місцеві жителі мають мати пільги при відвідуванні цього музею.

Що, для прикладу, можна зробити?

Вартість вхідних квиточків можна підняти, але зробити це для туристів.

Скажімо, приїздить до нас в гості турист з Італії чи США. Для нього заплатити за вхідний квиток 70 гривень (більше як 2 євро) це ж дрібниці. А уявіть собі простому львів’янину, який «сидить» на мінімальній зарплаті заплатити 70 гривень? Якщо ж ще й сім’я у нього є, то що далі?

Також читайте:   Що нового можна глянути в театрі імені Марії Заньковецької

Яким чином контролер чи касир музею буде знати чи ти проживаєш у Львові чи у Канаді? Та все просто, паспорт.

Знаю, не всі його носять з собою, але, принаймні, ксерокопію цього документу можна мати?

Тепер обговоримо подорожчання квитків. Зазначаю, про це сказала мені людина, яка має відношення до цього музею.

Звичайно, що у будні відвідувачів в Шевченківському Гаю мало. Проте, більше людей ходить сюди у свята. Коли був тут на другий день Великодніх свят, то народ йшов табунами. Люди люблять ходити у місця, де є безліч хатинок, гарна природа, не багато, але все ж звірі.

І ще одну проблему, яку я б хотів підняти. Мова йде про співоче поле.

Воно знаходиться у жахливому стані. Лавки, де сидять люди давно вже ніхто не міняв. Пора би вже зайнятися ремонтом. Це ж не пластикові стільці ставити.

Побачимо як на далі буде розвиватися ситуація з Шевченківським гаєм. Сподіваюся, що істотного здорожчання квитків не буде.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 24.05.2018 пише:

    Розумію, що гроші треба на ремонти, на відновлення хатинок, на прибирання за сміттюками. Але здорожчання до 70 грн. з людини приведе лише до суттєвого зниження відвідуваності. В результаті керівництво (чи хто там наглядає за гаєм) залишиться в кращому випадку з тим, що й мало.

    Піти вдвох – вже трохи ціна “кусається” – 140 грн. А ще ж треба якесь морозиво купити чи водички. Певно, більшість зробить висновок, що краще сходити погуляти в той же Стрийський парк, ще й на Пузату Хату залишиться. А якщо з дітьми, які старше 7 років? Якщо родина складається з 4-5 осіб? 280- 350 грн. з сімейного бюджету – то не жарти.

    А з осені обіцяють ще й маршрутки по 7 грн. Шкода, що оті всі гіроскутери, сігвеї та інша акумуляторно-колісна техніка незручні для довгих прогулянок. Тобто кудись добратись ними – супер. А от якщо хочеш перейтись ногами – як його тягти за собою…

  2. Stakeholder 25.05.2018 пише:

    Особисто мені ніколи не подобалися окремі тарифи для туристів. Хоч це і є зрозумілим з враховуючі наведені вище аргументи, але все ж попахує. Тимбільше туристи бувають не лише з країн де рівень життя є вищим за український.
    Думаю тут треба підійти більш раціонально. Запровадити наприклад окремі тарифи для сімей з дітьми, як це часто робится у різних місцях типового сімейного відпочинку. а не тупо дорослий+дорослий+дитина.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*