Кубок України серед жінок. «IMS-НУХТ» у серії пенальті здобув почесний трофей - Блог про Львів

Кубок України серед жінок. «IMS-НУХТ» у серії пенальті здобув почесний трофей

Кубок серед жінок

Підопічні Тараса Шпички знову оформили «золотий дубль».

Мабуть, це – перший фінал Кубку України серед жіночих команд, який був організований на дуже солідному рівні. На жаль, аншлагу на трибунах Палацу спорту «Локомотив» ім. Г. Кірпи не було, однак ті вболівальники, які прийшли, намагались створити хорошу підтримку для «Тесли». І це харківським любителям футзалу вдалося. Тепер залишалось тільки дізнатись, чи зможуть господарки майданчику виправдати сподівання своїх фанів.

Також треба відзначити і передматчевий антураж, завдяки якому цей фінал точно виділиться серед попередніх. Тому, потрібний заряд енергії був отриманий сповна як гравцями, так і вболівальниками. Відповідно, були цілком обґрунтовані сподівання на те, що рівень гри обидві команди покажуть як мінімум не гірший, а, можливо, і вищий. Забігаючи наперед, скажемо, що гра повністю виправдала сподівання.

Враховуючи те, що обидві команди добре знають одна одну, то логічно, що вони одразу почали без розвідки боєм. Однак, у той же час футзалістки «IMS-НУХТ» почали одразу застосовувати високий пресинг. Більше того – саме киянки створили перший небезпечний момент у грі – Титова пробивала по воротах Лисенко на 2-й хвилині, однак Лисенко не довелося витягувати м’яч зі своїх воріт. У відповідь господарки майданчику також спробували застосувати такий же високий пресинг. Звичайно, це на деякий час призвело до того, що підопічні Тараса Шпички іноді помилятись. Однак, це було недовго. А вже на 5-й хвилині чинні чемпіонки України могли повести у рахунку, але м’яч після потужного дальнього удару Кліпаченко влучив у поперечину. Відповідь «помаранчево-чорних» не змусила себе довго чекати: Поліщук вийшла на побачення з Сагайдачною, однак пробила у штангу. Тобто, підопічні Василя Сухомлинова показали, що готові «огризатись» у будь-який момент. В цілому же варто відзначити, що до екватору першого тайму вистачало боротьби майже на кожній ділянці майданчику.

Але все змінив перший гол у цій грі. Він був забитий після розіграшу кутового. Бавзенюк відкрилась під удар та пробила по воротах Лисенко – 0:1. Звичайно, після цього харків’янки пішли відіграватись. У ці хвилини Поліщук повела партнерок за собою. Майже жодна атака «Тесли» не відбувалась без її участі. А на 11-й хвилині господарки паркету могли зрівняти цифри на табло, коли Поліщук вивела на ударну позиці. Єрьоменко, але вона не змогла влучити у ворота. Однак, вже за кілька миттєвостей Єрьоменко виправилась. Саме вона організувала контрвипад на ворота Сагайдачної та віддала пас на Дичко, а вона вже не схибила.

Після цього градус гри піднявся. М’яч майже не зупинявся у середині майданчику, і обидві команди намагались ще по ходу першого тайму вийти вперед. І на 15-й хвилині це вдалося зробити «Теслі». Харків’янки заробили право на кутовий, і перед його розіграшем Василь Сухомлинов взяв тайм-аут. Результат цієї «хвилини» був показаний наочно: подача з кутового і точний удар Сидоренко з льоту, з яким Сагайдачна не впоралась. Тут же киянки пішли відповідати. Дуже хороший момент був у Бавзенюк, яка могла забити після розіграшу штрафного. Але вже через деякий час м’яч вдруге опинився у воротах «Тесли» – цього разу відзначилась Шевченко. І це була далеко не межа можливостей для обох команд. Протягом того часу, який залишався до кінця першої половини зустрічі, шанси забити були як у «IMS-НУХТ», так і у «Тесли». Так, у киянок хорошу нагоду мала Кирильчук, яка виходила віч-на-віч з Лисенко, однак не змогла переграти харківського голкіпера. А у «помаранчево-чорних» на вістрі атаки опинялась Поліщук, проте залишити свій «автограф» у воротах Сагайдачної могла Поліщук, проте до кінця першої 20-хвилинки лідеру атак «Тесли» так і не вдалось відзначитись.

А тільки розпочався другий тайм, як «IMS-НУХТ» забив «гол з роздягальні». Це сталося після того, як киянкам вдалося організувати контратаку, яка закінчилась голом Шевченко, котра замінила у стартовій четвірці Холод. Таким чином, Юлія оформила дубль. Такий початок другої половини гри трохи знітив господарок майданчику. Але дуже скоро у них з’явилась надія на гол у відповідь. Сидоренко самотужки пішла на ворота «IMS-НУХТ», але класний підкат Воловенко не дав можливості 12-му номеру «Тесли» вийти на побачення з Сагайдачною. Після цього киянки трохи затисли своїх візаві біля володінь Лисенко. Але на 25-й хвилині ще одна контратака «Тесли» все-таки призвела до того, що Сидоренко відповіла-таки своїм дублем на дубль Шевченко – 3:3.

Після цього темп гри на кілька миттєвостей наче трохи став повільніше. Однак, це тривало недовго. Все одно обидві команди намагались віднайти можливість не тільки для того, щоб збільшити темп, а і знову вийти вперед. Однак, разом з тим як у «Тесли», так і у «IMS-НУХТ» збільшився відсоток браку при передачах, що, відповідно, негативно впливало як на створення атак, так і на темп гри. Тому, поєдинок при такому розкладі став більше нагадувати шахову партію, де перевагу могла отримати та команда, яка би менше помилялась. А на 30-й хвилині у «IMS-НУХТ» почались неприємності, пов’язані з отриманням п’ятого командного фолу. Тому, підопічним Тараса Шпички вже треба було грати більш обережно, аби не привезти собі дабл-пенальті. Трохи зняти напругу могли самі киянки, які мали дві дуже хороші нагоди для того, щоб забити. Спочатку Воловенко у ближньому бою не переграла Лисенко, а потім Шевченко якимось чином не влучила з метра у порожні ворота.

Також читайте:   Відлуння чемпіонату Європи з футзалу серед юнаків до 19 років

Взагалі варто відзначити Лисенко. По ходу гри голкіпер «Тесли» неодноразово виручала своїх партнерок по команді. І якби не її впевнені дії у воротах, то харків’янки могли би пропустити ще не раз і не два. А так Лисенко, піймавши кураж, тримала своїми зусиллями нічию на табло. Вочевидь, це ще було пов’язано і з тим, що «Тесла» більшу частину матчу грала неповними двома четвірками, хоча лава запасних, в принципі, дозволяла Василю Сухомлинову робити трохи більшу ротацію гравців.

Як би там не було, а ближче до завершальної фази другого тайму «IMS-НУХТ» починав більше володіти ініціативою. І це призвело до того, що на 35-й хвилині м’яч все-таки вчетверте опинився у воротах Лисенко. І, що найприкріше для харків’янок, так це те, що «снаряд» опинився у сітці воріт після того, як його туди зрізала Сидоренко, яка, таким чином, записала у свій пасив автогол. А трохи пізніше і Дехтяр ледь не привезла собі ще один автогол, але цього разу для «помаранчево-чорних» все минулося. Тим не менш, віддамо належне підопічним Василя Сухомлинова, які не здавались. На 37-й хвилині вони все-таки здобули право на 10-метровий, який холоднокровно реалізувала Дехтяр. Так рахунок став 4:4, а це означало, що у цій грі ще нічого не було ясно.

Останні хвилини другого тайму були дуже нервовими для обох команд. І по такій грі дорогою була ціна кожної помилки. Харків’янки почали частіше фолити (благо, вони ще не перевищили ліміт командних порушень), але футзалістки «IMS-НУХТ» не могли отримати з цього дивідендів. Наприкінці другої хвилинки гра пішла на зустрічних курсах. Здавалось, що це буде більше на руку киянкам, однак їм не вдалося вирвати перемогу на останніх секундах. І в результаті гра перейшла у додатковий час.

По ходу першого додаткового тайму важко було комусь віддати перевагу. Ніхто не хотів зайвий раз помилятись. Але наприкінці першого екстра-тайму харків’янки припустилися помилки , яка ледь не коштувала їм перемоги, але Воловенко цього разу пробачила. І буквально тут же хороший момент був у «Тесли», але Шевела не змогла переграти Сагайдачну у ближньому бою. А по ходу другого екстра-тайму ближчим до перемоги був «IMS-НУХТ», який мав кілька хороших нагод для взяття воріт Лисенко. За цей трихвилинний проміжок часу «Тесла» практично нічого не створила біля воріт Сагайдачної, оскільки була змушена більше оборонятись. А за секундо до кінця додаткового часу Титова мала шикарний шанс забити переможний для «IMS-НУХТ» м’яч, але пробила вище воріт. В результаті доля Кубку України вирішувалась у серії пенальті.

Футзалістки «IMS-НУХТ» пробивали 6-метрові влучніше. Долю Кубку України вирішив промах капітана «Тесли» Юлії Дехтяр, яка влучила у штангу. Потім обидві команди пробивали пенальті без промахів, і точний удар Анастасії Кліпаченко визначив ім’я володаря Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Ним став столичний «IMS-НУХТ», який оформив «золотий дубль».

«Tesla» (Харків) – «IMS-НУХТ» (Київ) – 4:4 (по пенальті – 2:3)
Голи: Дичко (11), Сидоренко (15, 25), Дехтяр (37 – з 10-метрового) – Бавзенюк (9), Шевченко (16, 21), Сидоренко (35 – автогол)
«Tesla»: Лисенко – Поліщук, Дехтяр, Єрьоменко, Сидоренко – Дичко, Шевела, Свергун, Кузіна
«IMS-НУХТ»: Сагайдачна – Титова, Бавзенюк, Воловенко, Холод – Кирильчук, Кліпаченко, Павленко, Дубицька – Скибіна, Шевченко
Попередження: Єрьеменко (15)
Серія пенальті:
Дехтяр – 0:0 (штанга)
Титова – 0:1
Єрьоменко – 1:1
Дубицька – 1:2
Дичко – 2:2
Кліпаченко – 2:3

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*