«Продексім» виграв другий домашній матч «золотої» серії плей-оф Екстра-ліги - Блог про Львів

«Продексім» виграв другий домашній матч «золотої» серії плей-оф Екстра-ліги

Продексім - Енергія

Чинні чемпіони України знаходяться на відстані однієї перемоги від захисту титулу.

У Херсоні відбувся другий матч «золотої» серії плей-оф чемпіонату України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга» сезону 2017/2018 р. р. Як відомо, напередодні у першій грі херсонський «Продексім» здолав львівську «Енергію» з рахунком 2:1 та повів у серії до трьох перемог.

У другому поєдинку було видно бажання «Енергії» взяти реванш, аби потім перед домашніми протистояннями у Львові почувати себе більш-менш комфортно. Тому, не дивно, що саме підопічні Валерія Легчанова почали задавати високий темп грі, а «мельники» його підтримали. Втім, згодом «енергетики» почали більше грати першим номером, і це кілька разів могло призвести до голу у ворота Ципуна. Однак, лише на 11-й хвилині галичанам вдалося втілити свої задуми у життя. Легендзевич фактично вивів Радевича на побачення з Ципуном, і 8-й номер «Енергії» холоднокровно пробив мимо голкіпера «Продексіму». Не сказати, що у херсонців не було моментів. Кілка разів воротам Пітулі загрожував Роніньо, який був найактивнішим у складі чинних чемпіонів України. Але ані йому, ані іншим «мельникам» у першому таймі не вдавалося вразити ворота Пітулі. Хоча на 17-й хвилині у підопічних Жоао Карлося Барбози був реальний шанс зрівняти цифри на табло спорткомплексу ХВУФК, однак Свірідов не забив дабл-пенальті.

Друга 20-хвилинка пройшла у напруженій, а іноді й емоційній боротьбі. Градус боротьби та емоцій підвищувався щохвилини. І це призвело до того, що на 31-й хвилині другу жовту картку отримав Кардаш, який у цій грі встиг відіграти лише одну зміну та відбити згаданий вище 10-метровий. Разом з тим, ближче до кінця другого тайму «Продексім» почав збільшувати тиск на ворота «Енергії» та випускати Савенка у якості п’ятого польового. І, врешті-решт, на 37-й хвилині цей хід приніс свої плоди. Фумаса та Роніньо вивели на ударну позицію Ланка, а той не схибив. 1:1, і гра перейшла у екстра-тайми.

Також читайте:   Міжконтинентальний Кубок. Думки опісля фіналу

Два додаткових тайми наче були продовженням другої 20-хвилинки. Психологічна перевага мала бути у гравців з Херсона, однак львів’яни знайшли цьому протидію, розпочавши грати з п’ятим та тримаючи у себе м’яч. А потім «зелено-білі» нанесли разючий удар, коли Гасюк після пасу Радевича елегантно переправив м’яч у ворота Ципуна. Однак, свою відповідь «Продексім» дав у другому екстра-таймі. Спочатку херсонці знову отримали право на дабл-пенальті. Пробивати «десятку» знову пішов Свірідов, і цього разу він влучив. А незадовго до кінця другої додаткової 5-хвилинки Рафінья забив третій м’яч у ворота «Енергії», який виявився переможним.

Отже, здобувши дві домашні перемоги у фінальній серії плей-оф Екстра-ліги, «Продексім» веде з рахунком 2:0. А це означає, що у Львові підопічним Жоао Карлоса Барбози достатньо буде здобути лише одну звитягу, щоб захистити своє чемпіонське звання.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 3:2 ЕТ

Голи: Ланко (37), Свірідов (47 – з 10-метрового), Рафінья (49) – Радевич (11), Гасюк (45)

Попередження: Фумаса (2), Роніньо (31) – Писько (13), Пітуля (13), Кардаш (24), Ковальчук (36), Гасюк (46)

Вилучення: Кардаш (31 – повторне попередження)

На 17-й хвилині Свірідов («Продексім») не реалізував 10-метровий.

Рахунок у серії – 2:0

Наступні поєдинки «золотої» серії плей-оф відбудуться 12 та, за необхідності, 13 травня у Львові.

Джерело: 5 x 5.

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*