Як працює гаряча лінія міста у соціальній мережі фейсбук - Блог про Львів

Як працює гаряча лінія міста у соціальній мережі фейсбук

1580

А далі розповім про проблеми побутові.

Як мене дістали ці комунальні підприємства ви собі навіть не уявляєте. З року в рік там відбуваються одні й ті ж речі. Вже казали що після закриття ЖЕКів стане жити краще, будуть просто комунальні підприємства, реформи й так далі.

Так і сталося, але за будинками як ніхто не дивився, так і не дивляться. Нехай там ще позамітати чи помити сходи, то вони вміють, але якщо треба зробити щось глобальне, то починаються величезні проблеми. До речі, якщо Вам потрібне професійне прибирання чи клінінгові послуги, можна вдатися до пропозиції сайту https://magnus.in.ua.

Треба писати, телефонувати, приходити на місце, тисячу разів просити щоб зробили. За те, коли треба платити абонентську плату за місяць, то ще й як поспішають.

Хочете приклад? Будь ласка. Там де живе ваш автор біля будинку є величезний сад. Кілька років тому неподалік саду знесли стару воєнну базу й збудували елітний будинок.

Там де ця нерухомість, то місцеве ЛКП «Господар» косить траву, все прибирає. Одним словом «підлизують». На решту саду комунальне підприємство просто забило величезний болт.

Скільки разів мешканці прилеглих будинків зверталися з проханням навести там лад. Ці спроби були марними.

Як наслідок, трава тут виростала на метр, у ній можна було знайти і собак, і котів, і вулики й все що лише душа забажає.

Також читайте:   Ліга чемпіонів: «Продексім» у рамках Елітного раунду зіграє у Білорусі

Буквально вчора вирішив завершити з цим. Не думайте, що ваш автор взяв косу й самотужки все скосив. Можу це зробити адже виріс у селі. Все набагато простіше.

Вирішив через соціальну мережу фейсбук звернутися на гарячу лінію міста. Виявляється і так є, посилання на офіційну сторінку 1580 можна знайти тут.

Зайшов, мене додали у члени цієї групи, написав скаргу, додав фото й мені видало статус повідомлення – очікує на модерацію.

Думав, що з цим всім ділом може бути важко, але це не так. За декілька хвилин мені відписав адміністратор «Гарячої лінії міста» й сказав, що скаргу прийнято й до п’ятниці проблему буде вирішено.

Чесно? Сумнівався, що моє звернення розглянуть.

Не повірите, але приходжу сьогодні ввечері додому, а сад прибраний. Гаряча лінія міста у мережі фейсбук працює й це не може не радувати. Таки на комунальні підприємства якось можна впливати. Найголовніше цим не зловживати.

Бачу, що з часом група може перетворитися на щось тиру «Варти-1». Вже почали з’являтися повідомлення на зразок що загубився песик, не там стоїть автомобіль й так далі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*