Чемпіонат Іспанії: «Барселона Ласса» скорочує відставання у фінальній серії

Барселона

«Синьо-гранатові» виграли перший домашній поєдинок фіналу.

Мабуть, якщо третій поєдинок фінальної серії чемпіонату Іспанії назвати доленосним та особливим, то можна опинитись недалеко від істини. І дійсно – він ще до свого початку став доленосним та особливим. Перш за все, через те, що напередодні третього матчу про завершення кар’єри оголосив воротар та капітан «Барселони» Пако Седано.

І керівництво «блаугранас» вже заявило, що виведе з обігу 28-й номер, під яким грав легендарний воротар. Тому, у підопічних Андреу Плази з’явився стимул зробити своїй легенді подарунок у вигляді чемпіонського титулу. Але для цього «синьо-гранатовим» треба було спочатку виграти у «Інтера» в цій грі, щоб скоротити відставання у серії, адже «інтеристи» перед цією зустріччю вели 2:0. А це означало, що в разі перемоги у звітному поєдинку підопічні Хесуса Веласко захистять свій чемпіонський титул, який не відають нікому починаючи з 2014 року.

Додаткової мотивації господарям майданчику додало і модульне шоу, яке влаштували вболівальники «Барселони»: весь «Палау Блауграна» був у синьо-гранатових кольорах. Така підтримка мала зарядити підопічних Андреу Плази на цю гру. Однак, вже на початку гри, а конкретно – на 3-й хвилині сталась неприємність, яка могла серйозно вплинути на перебіг гри. Річ у тім, що в одному з епізодів стався дуже серйозний стик між Феррао та Рафаелем Рато. І якщо Рафаель потім все-таки ще грав, то Феррао був змушений покинути майданчик лише на ношах. Це вже потім, у перерві, стало відомо, що у бразильського «стовпа» «Барселони» проблеми з коліном. Хоча, заради справедливості, зазначимо, що саме Феррао і спровокував той стик, адже він свідомо пішов у ногу Рафаелю Рато, а в результаті отримав ушкодження сам. Тому, тепер «Барселона» мала якось грати без основного «стовпа». Втім, дуже скоро у барселонських вболівальників з’явився привід для радості. Це Серхіо Лосано відкрив рахунок у грі після того, як Дієго пробив по воротах Хесуса Ерреро, а голкіпер «Інтера» відбив м’яч перед собою. На цьому проблеми гостей не закінчились. Вже через дві хвилини «Барса» вела вже 2:0. І знову не обійшлося без Дієго. Цього разу він віддав результативну передачу на Ескердінью.

Такий початок матчу, безумовно, не входив у плани «інтеристів», яким тепер треба було якнайшвидше прийти до тями. На 7-й хвилині Рікардіньйо міг скоротити відставання своєї команди у рахунку, але з його ударом впорався Пако Седано. І після цього складно було щось пригадати у «Інтера» саме в плані атакуючих дій. У підопічних Хесуса Веласко практично не йшла гра попереду. Так, можна ще згадати дальній удар Поли, після якого Лео Сантана виніс м’яч практично з лінії воріт. Але подібних епізодів у гостей було обмаль. Натомість, «Барса» неодноразово могла збільшити свою перевагу, і так би і сталося, якби не «сейви» від Хесуса Ерреро. Завдяки його вдалій грі «Інтер» ще залишався у грі. Щоправда, гості під кінець першого тайму помітно активізувались, і результатом цієї активності став гол Даніеля Ширайші. Однак, зрівняти рахунок до кінця першого тайму «інтеристам» не вдалося.

Також читайте:   Підсумки виступу команди ЛДУВС на турнірі з футзалу

У другому таймі підопічні Хесуса Веласко намагались діяти жвавіше та підключати високий пресинг, аби змусити гравців «Барселони» помилятись. Однак, це якщо і призводило до якихось позитивів для «Інтера», то тільки не в плані результату – він був незмінним. До того ж, неможливо не відзначити той факт, що дії гравців першої четвірки «Інтера» здебільшого читались суперника та було прогнозованими. Мабуть, через це не все виходило у Елісандро. Та і у другій четвірці, де головною зіркою був Рікардіньйо, не завжди все йшло так, як задумували гості. До того ж, і «Барса» також готова була відповісти у будь-який момент, що вона і робила.

Фактично картину гри змінив третій гол «синьо-гранатових», який забив колишній «інтурист» Рівільйос. Після цього «Інтер» перейшов на гру з п’ятим і відносно швидко скоротив відставання до мінімуму. Логічно, що і надалі гості грали вп’ятьох, і кілька разів вони були близькі до того, щоб розіграти зайвого, і це було на руку «блаугранас». В результаті фінальна сирена зафіксувала перемогу «Барселони», яка скоротила відставання у серії до мінімуму. Тепер, аби зберегти шанси на чемпіонство, підопічним Андреу Плази треба перемагати у четвертій грі.

«Барселона Ласса» – «Мовістар Інтер» – 3:2
Голи: Серхіо Лосано (3), Ескердінья (5), Рівільйос (35) – Даніель (17), Бебе (37)
Попередження: Ескердінья (23), Хоселіто (31) – Рафаель Рато (6), Бебе (29)
Рахунок у серії – 1:2

Четвертий матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Іспанії відбудеться 16 червня у Барселоні. Початок о 20.15 за київським часом.

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*