Чемпіонат Португалії: «Бенфіка» на останніх хвилинах вирвала перемогу у «Спортінга»

Португалія

Підопічні Жоела Роши зрівняли рахунок у фінальній серії плей-оф.

На відміну від чемпіонатів Італії або Іспанії, у чемпіонаті Португалії система проведення плей-оф трохи інша. І у фінальній серії – так само. Тільки один фактор незмінний – серія триває до трьох перемог. Але вся «фішка» в тому, що після першого матчу команда, яка там була господарем майданчику, не грає ще раз вдома, а їде на другий матч на виїзд. Тобто, «Спортінгу» після вдалої першої фінальної гри у рідних стінах проти «Бенфіки» довелось «їхати» у другому поєдинку до «лігвища» своїх найпринциповіших суперників.

У свою чергу, «Бенфіка» підготувала «левам» дуже гарячий прийом. Він вилився у швидкий гол у ворота «Спортінга» вже на 2-й хвилині. Його організували Фернандіньйо та Робіньйо, який, власне кажучи, і став автором забитого м’яча. Цим «орли» показали своє прагнення взяти реванш за поразку в першому поєдинку. Однак дуже швидко гарячі голови підопічних Жоела Роші «застудила» італійська зв’язка «левів» – Фортіно та Мердім. Ці двоє і пасували один одному, і голи забивали, в результаті чого «Спортінг» вийшов вперед. Тому, радість господарів майданчику була недовгою. Тим не менш, вони майже одразу взялися за справу та почали шукати шляхи для відновлення рівноваги. Але єдине, що їм вдалося зробити, так це трохи змусити попрацювати Андре Соузу, який кілька разів рятував «Спортінг» від другого голу. Разом з тим, «Бенфіка» все-таки більше володіла ініціативою, хоча у той же час могла і пропустити після контратак «зелено-білих». Тому, незважаючи на зусилля обох лісабонських команд, рахунок на табло залишався незмінним.

У другому таймі «Бенфіці» вже не було, куди відступати. Підопічні Жоела Роші розуміли, що якщо вони програють другий матч серії, то цим самим вони наблизять «Спортінг» до чемпіонства. Тому, вони почали практично одразу після поновлення поєдинку грати першим номером та тиснути на ворота Андре Соузи. Однак, якщо чесно, робили це «орли» не так потужно, як це робили напередодні футзалісти «Мовістар Інтера» у вирішальній грі чемпіонату Іспанії з «Барселоною». Однак, навіть гра в такому темпі тримала «левів» у напрузі.

Також читайте:   Європейська кваліфікація ЧС-2024. Елітний раунд. Україна – Польща – 2:3

І дуже скоро такий темп дав свої плоди. На 29-й хвилині Кайо Жапа сфолив у власному штрафному майданчику проти Рауля Кампоса, і Бруно Коельйо реалізував 6-метровий. Після цього гра стала більш напруженою. Будь-яка помилка однієї з команд могла втілитись у гол.

Коли ж до другого тайму залишалось близько п’яти хвилин, «Спортінг» активізувався. Однак, ця активність «левів» призвела до голу саме у ворота «біло-зелених». Це сталося за півтори хвилини до кінця другої половини гри. Робіньйо знайшов передачею Рауля Кампоса, а той обіграв Педро Карі, зміг уникнути боротьби з Фортіно та пробив по воротах Андре Соузи – 3:2. «Спортінг» одразу пішов з п’ятим, намагаючись швидко зрівняти рахунок. Однак, тут вже своє вагоме слово сказав Кріштіану, який не зовсім впевнено розпочав цей поєдинок. Кілька «сейвів» від голкіпера «Бенфіки» наприкінці другого тайму звели нанівець зусилля «Спортінга», який так і не зміг зрівняти рахунок та перевести гру в овертайм.

«Бенфіка» – «Спортінг» – 3:2

Голи: Робіньйо (2), Бруно Коельйо (29 – з 6-метрового), Рауль Кампос (39) – Фортіно (6), Мерлім (7)

Попередження: Мігель Анджело (27), Дейвеш Мораеш (29), Робіньйо (36) – Андре Соуза (11), Део (13), Кайо Жапа (29)

Рахунок у серії – 1:1

Третій матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Португалії відбудеться 23 червня. Початок о 21.00 за київським часом.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, 5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*