Чемпіонат Португалії: «Спортінг» повів у фінальній серії - Блог про Львів

Чемпіонат Португалії: «Спортінг» повів у фінальній серії

Бенфіка

Чинні чемпіони Португалії зробили перший крок до захисту титулу.

За рік, який минув після того, як вперше за останній рік один з лісабонських грандів не потрапив до фіналу, багато хто вже скучив за португальським класичним протистоянням між «Спортінгом» та «Бенфікою». Нагадаємо, що минулого року «Бенфіка», «завдяки» «Бразі», вилетіла у півфіналі. Але цього річ «орли» вже встигли взяти реванш у своїх кривдників та вийшли до фіналу, щоб поборотися за чемпіонський титул зі своїми одвічними суперниками.

І саме «Бенфіка» залишила за собою старт поєдинку. Багато в чому це сталося завдяки швидкому голу, автором якого став Фернандіньйо. Він спонукав «Спортінг» діяти трохи швидше, гостріше та агресивніше. Ближче до середини першої 20-хвилинки «леви» цілком та повністю заволоділи ініціативою та неодноразово виходили на ударні позиції, щоб як мінімум зрівняти рахунок. До того ж, зайвих проблем «Бенфіці» додавав і той факт, що у неї накопичувались командні фоли. Скоро «орли» почали висіти на волосинці від шостого порушення. Це, звичайно, було на руку «Спортінгу», який посилював тиск на ворота Кріштіано. Однак, голкіпер «червоно-білих» неодноразово виручав своїх партнерів по команді, рятуючи їх від, здавалося б, неминучого голу. До того ж, на 15-й хвилині Рауль Кампос зробив рахунок 2:0 на користь «Бенфіки». В принципі, в цьому як раз був і парадокс: «орли» вже мали проблеми з лімітом фолів, неодноразово могли пропустити, але в підсумку саме вони верли у рахунку.

Однак, на 17-й хвилині Фортіно таки вдалося «розмочити» Кріштіано. Тим не менш, «Бенфіці» вдалося вистояти та не пропустити ще раз. Більше того – вони більше не фолили, хоча було видно, що «Спортінг» «заряджений» на те, щоб спровокувати «левів» на ще один фол.

А вже практично на початку другого тайму Фортіно вдалося зрівняти рахунок. Цей гол вплинув і на настрій господарів майданчику, які почали робити акцент на атаці, щоб якомога скоріше вийти вперед. Питання було тільки в одному: на скільки вистачить «Бенфіку»? І вже в середині другого тайму «Спортінг» зміг оформити перевагу в два м’ячі. По такій грі положення «Бенфіки» було кепським, до того ж, у них знову почались проблеми з фолами. Але другий гол Рауля Кампоса подарував «орлам» надію на те, що не все у цій грі ще втрачено. Звичайно, номінальні гості після забитого голу отримали хорошу мотивацію для того, щоб зрівняти цифри на або. Однак, їм чогось не вистачало для того, щоб втілити свої плани у життя. До того ж, згадані проблеми з фолами дали про себе знати – на 37-й хвилині у ворота Кріштіано був призначений дабл-пенальті, який реалізував Мерлім. А вже через хвилину той же самий Мерлім міг оформити дубль, але цього разу йому не вдалося переграти Кріштіано з 10-метрової позначки. Не допомагав «Бенфіці» і розіграш п’ятого. Більше того – в одному з епізодів «червоно-білі» ледь не пропустили, коли той же таки Мерлім пробивав у порожні ворота, однак влучив у штангу. Тим не менш, «Бенфіка» залишила останнє слово за собою. Незадовго до фінальної сирени Робіньйо відважився на удар з центру майданчику, і Андре Соуза, який вже подумки готовий був святкувати перемогу зі своїми партнерами по команді, не зміг належним чином зреагувати на цей постріл. В результаті «Бенфіка» скоротила рахунок до мінімуму, але навряд чи це вплинуло на переможний настрій «Спортінга».

Також читайте:   Жіноча збірна України обмінялася перемогами з італійками

«Спортінг» – «Бенфіка» – 5:4

Голи: Фортіно (17, 23, 29), Діваней (30), Мерлім (37 – з 10-метрового) – Фернандіньйо (2), Рауль Кампос (15, 32), Робіньйо (40)
На 38-й хвилині Мерлім («Спортінг») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 1:0

Другий матч фінальної серії плей-оф чемпіонату Португалії відбудеться 20 червня. Початок о 21.30 за київським часом.

5 x 5

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*