Місто Бобрів (Бібрка) - Блог про Львів

Місто Бобрів (Бібрка)

Бібрка

Люблю їздити в цікаві місця й це стосується не лише Європи, а й України. Якщо захотіти, то можна й тут на місці знайти щось цікавеньке.

Для прикладу, нещодавно ваш автор вирішив провідати хорошого друга що проживає у місті Бібрка. Тисячу разів їхав повз цей населений пункт, але жодного разу не мав змоги ним прогулятися. Завжди десь поспішав, був на автомобілі чи просто було ліньки.

Часи змінилися, вирішив поїхати у Бібрку звичайним автобусом й від побаченого залишився задоволеним. Жити можна, що люди й там успішно роблять.

Місто розташоване у якихось 30-ти кілометрах від Львова. Доїхати можна будь-яким автобусом що їде у сторону Перемишлян чи Жидачева.

Чому назва міста – Бібрка? Колись давно на місці даного поселення було поселення, де мисливці полювали за бобрами, яких у цьому районі було дуже й дуже багато. Не дивно, що згодом у центрі міста побачив фонтан із бобрами всередині. Креативненько, що не кажіть.

Воробус біля фонтану

До речі, вперше місто згадується у 1211 році. Виходить Бібрка старша від Львова, який було засновано у 1256 році.

Славиться Бібрка своїм ринком. Щоправда, потрапити на нього не зумів адже це був вихідний день. Їхати за товарами потрібно у четвер.

Також читайте:   Як організувати поїздку

Окрім цікавого фонтану в центрі міста можна побачити будівлю Міської Ради. Виділяється тут годинник, який не працює. Хотілося би у майбутньому щоб він таки функціонував.

Міська рада

Йдемо далі. На стіні одного з будинків цитата письменниці, яка походить з цих країв Уляни Кравченко: «По білих пролісках я йшла з тобою…».

Уляна Кравченко

Не забувають тут і за Героїв Небесної Сотні. У тому ж таки центрі розташована спеціальна дошка. Про Героїв треба пам’ятати завжди.

Герої не вмирають

А ще у Бібрці є меморіальна дошка на честь 175-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, церква Покрови, костел Святого Миколая, вузенькі вулиці й привітний народ.

Дошка

Костел

На моє запитання, а де у місті Хресна Дорога мені відповіли достатньо швидко. Потрапити туди я у день неділі не зумів, але обов’язково це зроблю наступного разу як і відвідаю місцевий стадіон.

Не сподобалося те, що є місця у місті, де дорогу не ремонтували років 300, а то й більше. Такого у сучасному світі не повинно бути.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*