Валерій Легчанов про вояж до Білорусі та підготовку до сезону

Легчанов

Віце-чемпіон України з футзалу львівська «Енергія» бере участь в серії міжнародних товариських поєдинках в Гомелі.

Білоруські команди «ВРЗ» і «БЧ» вже провели два спаринги з «левами», попереду ще один з «ВРЗ».

Кореспонденту СпортНавін Дмитрию Степанцу, вдалося поспілкуватися з наставником львівської команди Валерієм Легчановим.

– Валерій Акіндінович, ви провели два товариські поєдинки з гомельськими командами, як Вам рівень білоруських команд на прикладі «ВРЗ» і «БЧ»?

– Важкувато зараз проводити паралелі і порівнювати, зараз серпень. Якби це було восени, ближче до зими, тобто під час чемпіонату, то я б міг сказати щось про рівень команд білоруського чемпіонату в порівнянні з «Енергією». У нас розпочався лише етап підготовки до сезону, п’ятий день в залі, самі розумієте, тільки набираємо форму. Два різних матчі, важкувато нам дається перехід на паркет, ще ноги забиті, але в цілому можу сказати, що дуже хороший рівень підготовки цих двох команд. В динаміці сподобалися обидві команди – і «БЧ» і «ВРЗ».

– Перший поєдинок у Вашої команди не склався, поразка з великим рахунком (6:1), що не вдалося, які причини поразки?

– Причин вистачає, ми дуже довго добиралися. Але ми на це не нарікаємо, потрібно допрацьовувати в кожному епізоді. Десь свої моменти не змогли реалізувати, у суперника ж стандарти практично всі пройшли. Ми не готувалися саме під «ВРЗ», не було теорії, тому в деяких тактичних епізодах ми провалилися. Якщо в загальному, що стосується «Енергії», я залишився задоволений виконанням тих установок, які індивідуально стосувалися гравців. У матчі з «ВРЗ», м’яч, ну не йшов у ворота суперника, хоча моментів було достатньо. Суперник зміг реалізувати свої моменти, ми, повторюся – ні. Такий літній футзал у нас вийшов. Ми не сильно дивимося на рахунок, але все ж вигравати приємніше.

Також читайте:   Хто такий Stakeholder?

– Через місяць у вас важливий матч за Суперкубок України з «Продексімом», не хотілося б забігати вперед, але як оцінюєте свої шанси в цьому матчі?

– У нас в серпні заплановано дев’ять матчів, за підсумками яких я б щось спробував спрогнозувати, зараз, я думаю рано ще про щось говорити. У нас ще один матч з «ВРЗ», потім ми вирушаємо в Польщу, де продовжимо підготовку. Реальну картину щодо готовності команди я хочу вже бачити на львівському турнірі, до речі «Продексім» також буде там виступати. І вже на «Кубку Львівщини» ми почнемо готувати команду під майбутнього суперника. Крок за кроком потрібно готуватися, згадувати, награвати нові елементи і вже в матчі за Суперкубок показати хороший, класний футбол.

– По Гомелю вже встигли прогулятися, як Вам місто?

– Якщо чесно, то я вже був в Гомелі (сміється), в 2007 році збірна України грала товариські матчі з білоруської збірної. Тоді була зима, якщо не помиляюся, тепер я побачив Гомель влітку. Гарне місто. У понеділок відпочиваємо і запланована велика культурна програма, екскурсії по місту і таке інше. Дуже кидається в очі чистота на вулицях. Та й взагалі, тепла й приємна, така домашня атмосфера у вас.

– Трохи провокаційне запитання. Якщо надійде пропозиція з Білорусі очолити який-небудь білоруський клуб, погодьтеся?

– Це дійсно, провокаційне запитання (сміється). Мені важко щось відповісти, ніколи не говори ніколи, але мені на даний момент приємно і комфортно працювати у Львові. Скажу, що рівень білоруського чемпіонату зростає. Футзал у цій країні досить добре додав, як у фінансовій складовій, так і в ігровій. Взяти той же Кубок УЄФА, білоруси показали пристойний футзал і нам приємно грати з білоруськими гравцями.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*