Брно: місто в якому варто побувати

Брно

Минулого тижня мені дорікнули у тому, що я часто пишу ніби буду детально розповідати про ту чи іншу подорож, а все завершується лише фотозвітом.

Відповідаю, розповіді будуть, але на все банально не вистачає часу. Бувають такі ситуації, коли я приїхав з однієї подорожі, а потім їду в нову.

Для прикладу, сьогодні розповім про свої враження від чеського міста Брно. У ньому я був два дні й за цей час вдалося побачити переважно центральну частину міста.

Розпочну із проживання. Жили ми у готелі з цікавою для України назвою – «Воронєж». Номер зі сніданком тут коштував 2800 гривень. Харчування було у стилі шведського столу. Приходиш, набираєш собі їжу скільки завгодно. Алкоголь тут не включений.

Магазини та кабаки у Брно починають працювати з 11-12 години. Там нема такого як у нас, що якогось пияка трясе і він вже стоїть 9:55 біля магазину щоб купити пиво.

У місті добре розвинений громадський транспорт. Окрім автобусів курсують також трамваї та тролейбуси. Звісно, що впроваджений електронний квиток.

Де погуляти? У перший день далеко від готелю я не ходив, а ось наступного вже відірвався як слід.

Чехи добре розуміють англійську й нпвіть інколи російську. З ними порозумітися просто. Якщо хочете щось побачити, то треба йти в стару частину міста.

Також читайте:   Враження від поїздки в Румунію

Від готелю «Воронєж» – це приблизно пів години ходьби пішки.

У центрі вразив собор Святого Петра й Павла. Коли зайшов всередину й довго стояв у ньому. У Чехії такі споруди розповсюджені.

Поруч з костелом ринок, на якому можна купити дідька лисого. Ціни? Дорогувато там. Для прикладу, кілограм помідорів на наші гроші коштував 70 гривень.

На ринку спробували наливки. На смак як брага до самогонки. Кругом діючі фонтани.

Далі видніється Ратуша. Саме там можна придбати й сувеніри. У центрі багато кабаків. Щоб аж так вони пиячили цього не бачив. У чехів поширено пити пивасік у пабах. Ціни від 40 гривень за кухоль.

Далі центральна. Вона вражає свою масштабністю. Поруч фігура Святині й класний фонтан.

Добре, що у магазині сувенірів вдалося знайти брошуру з мапою міста. Вона згодом допомогла знайти величезного коня. Коли їхав у Брно мені на нього наголошували.

За конем гарний парк та незвичайний фонтан. Вода тече, але її не видно. Хотілося би побачити щось подібне у Львові.

На цьому все… Брно – місто, в якому варто побувати.

Більше фото можете побачити тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Юлія 17.10.2018 пише:

    Чехія – це чудова країна! Дякую за гарну інформацію.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*