До Львова привезли мощі Святого Антонія

Мощі

Вихідні розпочнемо із теми релігії. На цю тематику ваш автор пише не так часто, але коли випадає нагода, звісно, що висвітлюю ці події на нашому ресурсі.

Отже, вчора після роботи ваш автор не пішов кудись у генделик чи банально додому. Більше, прочитав в Інтернеті, що в п’ятницю, 14 вересня, з італійського міста Падуя до собору Святого Юрія мають привезти мощі Святого Антонія.

Незважаючи на рясний дощ, Воробус вирішив таки приєднатися до відправлення Святої Літургії, а згодом і вшанування мощей.

Цікаво, але о 18 годині робочого дня всередині церкви було достатнього багато людей. Серед них були не лише люди старшого віку, а й молодь, діти зовсім юних років.

Привезли святиню до нас два ченці-францисканці Евдженіо Каніл та Даніель Фечета.

Унікальні реліквії складаються із двох частин. У реквіарії (бюсті) забальзамована частинка тіла святого Антонія. Інша частина реліквії — це фрагмент кістки святого Антонія у саркофазі, яку використовують для благословень недужих.

Також читайте:   Традиції святкування католицького Різдва у різних країнах світу

Опісля Святої Літургії всі охочі могли віддати шану мощам: поцілувати, помолитися до Святого Антонія, а також взяти участь у миропомазанні. Черга миттєво почала зростати й із церкви люд вийшов навіть на вулицю.

Досить цікаво, згодом, було спостерігати інше явище. Справа у тому, що, як я вже зазначав вище, у вечір п’ятниці знову падав рясний дощ. На подвір’ї ж собору Святого Юрія не було ні краплі. Недаремно ж сюди привезли мощі.

Перебуватиме Святиня у місті Лева до обіду 24 вересня. До вівторка, 18 числа вона перебуватиме в соборі Святого Юрія, а потім її перенесуть до однойменної церкви на вулиці Личаківській, 49.

З повним розкладом Богослужінь можна ознайомитися за наступним посиланням.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*