Кубок «Волинської газети» – 2018. Результати матчів другого ігрового дня - Блог про Львів

Кубок «Волинської газети» – 2018. Результати матчів другого ігрового дня

ВолиньГазета

30 вересня, у рамках ювілейного, десятого турніру на призи Волинської газети», який проходить у Луцьку, були зіграні матчі плей-оф. За підсумками попереднього ігрового дня вісім команд (п’ять переможців груп та три найкращі команди, які посіли другі місця) зіграють у плей-оф Вищої ліги, а ще вісім колективів будуть боротися за звання переможця Першої ліги. Ще для чотирьох клубів, які посіли чотири останні сходинки у своїх групах, змагання завершились напередодні. Пропонуємо Вашій увазі результати поєдинків другого ігрового дня.

30 вересня

Перша ліга

Чвертьфінал (маленький майданчик)

У першому чвертьфіналі Першої ліги зійшлись «Фіміам», який, як ми вже повідомляли, має реноме найдружелюбнішої команди Луцька, та «Ярд», який запам’ятався своїм бажанням грати у швидкий футзал. Хоча таке саме бажання іноді виникає і у «Фіміама». Тому, очікувалась дуже хороша гра. І очікування в якійсь мірі були виправдані. Обидві команди запропонували такий темп гри, який був для них комфортний. А вже на 5-й хвилині «Фіміам» пішов у відрив після голу Терещука. Однак, за кілька хвилин «Ярду вдалося відповісти своїм голом – відзначився Дяк. Зазвичай коли «Ярд» забиває, то він намагається одразу збільшити свою перевагу. А тут цього не сталося. Тому, до кінця першого тайму на табло були дві одинички.

А вже на початку другої половини гри «Фіміам» знову зробив крок до півфіналу, забивши у ворота «Ярда». Такий «гол з роздягальні» став для «жовто-синіх» холодним душем. І вони ще довго намагались знайти гідну відповідь. І тільки на 19-й хвилині «ярдівцям» вдалося зрівняти рахунок. У ворота «Фіміама» був призначений 6-метровий, який реалізував Дяк. Цей гол трохи згодо

«Фіміам» – «Ярд» – 2:2 (по пенальті – 3:2)
Голи: Терещук (5), Мельничук (14) – Дяк (8, 19 – з 6-метрового)
Попередження: Лимар (9)

Матч «СпецТех-Сахардо» – «Агромат» не відбувся через неявку команди «СпецТех-Сахардо», якій зараховано технічну поразку.

«СпецТех-Сахарадо» – «Агромат» -:+

«Форца» – «Бережанка» – 0:3
Голи: Подлєсков (5), Качко (6), Лащук (14)
Попередження: Добровольський (23)

«Вест Сайд» – «Олімп» – 4:1
Голи: Зіняк (7), Борисюк (11 22), Лобоцький (22)

Півфінал (маленький майданчик)

«Фіміам» – «Агромат» – 2:2 (по пенальті – 3:2)
Голи: Вашкевич (8), Ойович (13) – Семенович (4), Бабій (5)
Попередження: Терещук (20)

«Бережанка» – «Вест Сайд» – 5:1
Голи: Кісельов (2), Машава (5), Фандєєв (6, 7), Берідзе (8) – Зіняк (21)

Матч за третє місце (центральний майданчик)

«Вест Сайд» мав деякі проблеми з воротарською позицією. Тому, «біло-червоним» не залишалось іншого виходу, окрім як грати на атаку. І гравці «Вест Сайду» на початку поєдинку мали кілька перспективних нагод для того, щоб повести в рахунку. Одну з них все-таки втілив у гол Зіняк. Однак, продовження від «Вест Сайду» не було. Якось в один момент всі емоції у «західних» кудись зникли. І цим скористався «Агромат», який абсолютно спокійно не тільки зрівняв рахунок, а і вийшов уперед. І склалося враження, що все всіх все влаштовувало. Гра була майже без емоцій, тому даний результат сприймався як належне.

Більше того – так само сприйнявся і факт третього голу у ворота «Вест Сайду». І так, у спокійному руслі, майже без емоцій, гра продовжувалась майже до останніх хвилин. Аж поки раптом «Вест Сайд» не зрівняв рахунок – 3:3. І ці два голи, які забили гравці «Вест Сайду», програючи в рахунку, перевели поєдинок у серію пенальті, де «Вест Сайд» святкував перемогу, а з нею – і бронзові медалі Першої ліги.

«Агромат» – «Вест Сайд» – 3:3 (по пенальті – 1:3)
Голи: Березовський (7), Бабій (10), Оліщук (16) – Зіняк (5), Борисюк (22), Бачинський (23)
На 24-й хвилині Кристич («Агромат») не реалізував 10-метровий (мимо)

ФІНАЛ (центральний майданчик)

Свого часу збірна Аргентини з футболу на одному з чемпіонатів світу навмисно доводила гру до серії післяматчевих пенальті, де потім сподівались на майстерність воротарів. Яскраво це було продемонстровано у 1998 році, коли аргентинці свідомо намагались довести гру до 11-метрових, де потім своє вагоме слово казав Карлос Роа. До чого ця підводка7 До того, що у чвертьфіналі та півфіналі Першої ліги Кубку «Волинської газети» «Фіміам» здобував перемоги у серії пенальті. Чи свідомо він це робив, чи ні – це вже не важливо. Зате важливий сам факт, що «Фіміам» виграв два матчі поспіль саме завдяки вмінню своїх гравців пробивати післяматчеві 6-метрові. Тому, було цікаво, чи дійде фінальна гра Першої ліги до післяматчевої лотереї? А поки відповідь на це питання не було знайдено, «Бережанка» намагалась відкрити рахунок у грі. Але поки «бордові» намагались «розмочити» ворота «синіх», у вперед вийшов саме «Фіміам». Це сталося після точного удару Терещука зі штрафного. «Бережанка» мала подібну можливість наприкінці першого тайму, але розіграти свій «стандарт» так, щоб він став гольовим, їй не вдалося.

Гравці «Бережанки» стали більше атакувати у другому таймі. Вони володіли ініціативою, створювали небезпечні моменти, але забити їм так і не вдавалося. «Фіміам» відповідав небезпечними контратаками та штрафними. Однак, «Бережанка» все-таки більше володіла м’ячем та була націлена на ворота «синіх». І в результаті на 23-й хвилині щастя усміхнулось бережанція. Спочатку партнери вивели Шинкарука на порожні ворота «Фіміама», і той не схибив. А за кілька миттєвостей Добровольський вивів «Бережанку» вперед. «Фіміам» одразу взяв тайм-аут, але з п’ятим польовим не пішов. Він спробував врятувати гру у рівних складах. Однак, перевести гру в третю поспіль серію пенальті у «синіх» не вийшло. «Бережанка – переможець Першої ліги Кубку «Волинської газети» – 2018.

«Фіміам» – «Бережанка» – 1:2
Голи: Терещук (8) – Шинкарук (23), Добровольський (23)
Попередження: Машава (8), Шавала (17)

Вища ліга

Чвертьфінал (центральний майданчик)

Стартовий чвертьфінал вже зі стартових хвилин дав зрозуміти, що зустрічаються рівні команди. Принаймні, у дебюті поєдинку важко було віддати комусь перевагу. Але вже згодом почала вимальовуватись така ситуація, що «Мідас» став більш активно шукати шляхи до воріт «пекарів». А на 7-й хвилині «Мідас» відкрив рахунок після дальнього удару Ковальчука. Тут виникло питання до гравців «Теремно Хлібу». Два гравці виходили зустрічати Ковальчука, але ніхто не накрив цей удар. Згодом «пекарі» вирішили спробувати відповісти, але кілька разів «фіолетово-білих» рятував Подолюк. Втім, на передостанній хвилині першого тайму Бурковському вдалося зрівняти рахунок у цій грі.

Такий перебіг подій не задовольнив «Мідас», який з початком другої половини гри почав грати більш швидко. І у «пекарів» одразу почались проблеми, пов’язані з виникненням вільних зон. А на 16-й хвилині Пшонік таки вивів «Мідас» вперед. І це був тільки початок проблем «Теремно Хлібу». Згодом у ворота «червоно-жовтих були призначені спочатку 6-метровий, а потім і 10-метровий. Обидва «вироки» Мохнюк та Миронюк реалізували чітко. І це стало головним фактором перемоги «Мідаса», який став першим півфіналістом Кубку «Волинської газети» – 2018.

«Мідас» – «Теремно Хліб» – 4:1
Голи: Ковальчук (7), Пшонік (16), Мохнюк (22 – з 6-метрового), Миронюк (23 – з 10-метрового) – Бурковський (11)
Попередження: Бурковський (17) – Левчук (19)

Теоретично рівняни мали би бути фаворитами другої чвертьфінальної зустрічі. Тим більше, не забуваємо, що «InterBetonBUD-Рівне-112» є потенційним учасником Другої ліги чемпіонату України. «Respect» поки що не має амбіцій щодо того, щоб позмагатись на всеукраїнському рівні. Але стимул вийти до півфіналу у «картатих» був. І вони почали його підтверджувати у першому таймі. А конкретно – на 5-й хвилині, коли Заліпа відкрив рахунок. Після цього «картаті» вирішили трохи відійти назад, щоб подивитись, чим можуть відповісти рівняни. А вони до кінця першої половини гри не змогли відповісти своїм голом.

Також читайте:   Сьогодні стартує новий чемпіонат України з футболу. Чого слід чекати?

Проте, вже після старту другої 12-хвилинки «InterBetonBUD-Рівне-112» почав тиснути на ворота лучан. Часом здавалося, що м’ячу після ударів рівненських футзалістів вже залізно мав летіти у ворота «респектабельних», але якимось чином не опинявся у сітці. Можливо, команді з Рівного треба було спробувати пограти з п’ятим. Однак, таких тактичних рішень не було. І це було на руку «картатим», які змогли відзахищатись та зберегти мінімальну перемогу.

«Respect» – «InterBetonBUD-Рівне-112» – 1:0
Гол: Заліпа (5)
Попередження: Сущ (9), Заліпа (16), Гіленко – Ревуцький (12)

У третьому чвертьфіналі зустрілись суперники, які гідні один одного. І варто сказати, що багато в чому цей поєдинок був схожий на дочасний фінал. Принаймні, таким було бачення цієї гри перед стартовим свистком. А вже на початку матчу «ІнБев» мав момент – Нечипуренко влучив у штангу. «Юрінновація» відповіла своєю нагодою у виконанні Галущенка. Однак, пізніше «пивовари» почали брати гру під свій контроль. Це було видно по тих моментах, які мали Левченко та Чеберяк. Особливо був помітний Чеберяк, який мав дві хороші нагоди, але сам же їх і змарнував. А за 12 секунд до кінця першого тайму відкрити рахунок міг той же Левченко, однак «Юрінновацію» від пропущеного м’яча врятувала реакція Мамчура.

Напруга зростала протягом другого тайму, і було зрозуміло, що той, хто заб’є, матиме психологічну перевагу. У «ІнБева» було кілька моментів, які не стали результативними. «Юрінновація» могла скористатись деяким непорозумінням між «пивоварами» в обороні, але нічого не витиснула. А на 24-й хвилині «ІнБев» повів у рахунку. Бланк знайшов передачею Погорільця, а той зміг пробити мимо Мамчура. А трохи згодом і сам Бланк дальнім ударом змусив Мамчура капітулювати вдруге. Кияни спробували змінити хід поєдинку, підключивши Мамчура у якості п’ятого. Однак, це зиску не прнесло. Натомість, «ІнБев» на останніх секундах другого тайму забив третій гол – Малиновський підбив підсумок цієї гри, яка завершилась на користь житомирян.

«Юрінновація» – «ІнБев» – 0:3
Голи: Погорілець (20), Бланк (20), Малиновський (24)

Останній чвертьфінал Вищої ліги був чимось схожий на шальки терезів. Адже майже протягом усієї гри не було зрозуміло, на чийому боці все-таки буде перемога. У першому таймі «Бренд» намагався постійно грати першим номером, В принципі, це і не дивно, оскільки «смугасті» були фаворитами. Але ж не личить фаворитам марнувати створені моменти біля чужих воріт, чи не так? А «Бренд» свої нагоди у першому таймі марнував, і дуже часто. І це ще «брендовим» пощастило, що «Спартак» створював не так багато моментів у відповідь. Взагалі «спартаківці», якщо чесно, у першому таймі були мало схожі на себе. І їх щастя, що за підсумками першої половини гри на табло були нулі.

Зате «спартаківці» трохи активізувались у другій половині гри. Більше того – здавалося, що «Спартак» зможе схилити шальки терезів на свою користь. Але більш логічним результатом цього протистояння була би нічия в основний час та післяматчеві пенальті. Але незадовго до кінця гри Владислав Козачок зміг «розмочити» рахунок. І саме цей гол вивів «Бренд» у півфінал, де «смугасті» зустрінуться з «ІнБевом».

«Бренд» – «Спартак» – 1:0
Голи: В. Козачок (23)
Попередження: Лисенко (21) – А. Капаєв (5), Іванюк (18)

Півфінал (центральний майданчик)

«Мідас» – «Respect» – 2:3
Голи: Пшонік (11), Мельничук (15) – Савич (20), Сущ (23), Запіла (24)
Попередження: Ковальчук (24) – Заліпа (12), Лісовецький (23)

«ІнБев» – «Бренд» – 1:0
Голи: Алексєєв (12)
Попередження: Левченко (24) – Жук (4), Назарчук (8), Притулюк (9)
Вилучення: Жук (10)
На 10-й хвилині Нечипорук («ІнБев») не реалізував 10-метровий (воротар)

Матч за третє місце (центральний майданчик)

У кого більше вистачить емоцій на «бронзовий» фінал після півфіналів? Це питання, мабуть, було найактуальнішим. Першим відповідь на це питання дав «Бренд», який забив на 4-й хвилині. Одразу скажемо, що цей гол був дещо курйозним і цілком та повністю лежить на совісті голкіпера «Мідаса» Подолюка. І це стало початком бенефісу «брендових» – вони поступово розбігались та почали використовувати дірки в обороні «Мідаса». Результат не змусив на себе довго чекати. На перерву «Бренд» пішов, виграючи у «Мідаса» з рахунком 5:0.

«Бренд» не зупинився і після перерви. Він продовжував йти вперед, і м’яч неодноразово міг опинитись у воротах «Мідаса». Що стосується «фіолетово-білих», то склалось враження, що вони вже виснажились, і не могли чинити гідний опір. У них не вистачило сил навіть забити «гол престижу». Тому, якщо підсумовувати цю гру, то можна сказати, що «Бренд» цілком заслужено виграв бронзові медалі.

«Мідас» – «Бренд» – 0:5
Голи: Дригульський (4, 12), Р. Козачок (8), Лисенко (10) , Шитов (11)

ФІНАЛ (центральний майданчик)

Житомирський «ІнБев» мав нагоду втретє стати володарем Кубку «Волинської газети». До того ж – втретє поспіль. Вочевидь, знаючи про це, «пивовари» з перших хвилин пішли вперед та змогли забити швидкий гол – відзначився Погорілець. Відкривши рахунок, житомиряни продовжували йти вперед. Один тільки Левченко мав дві непогані нагоди подвоїти перевагу своєї команди, але капітан «ІнБева» ці можливості змарнував. Натомість, не зіпсували свої можливості вписати свої імена у протокол матчі Нечипуренко та Мосійчук. Саме їх голи встановили рахунок 3:0 на користь «ІнБева» за підсумками першого тайму. «Пивовари» поступово наближались до своєї третьої перемоги на Кубку «Волинської газети».

Однак, на початку гри «Respect» зміг відквитати один гол завдяки зусиллям Савича. Здавалось, що це внесе інтригу в поєдинок. Але тут же Чеберяк відновив фору «ІнБева» в три м’ячі. Але рахунок міг би стати більшим, якби свої нагоди втілили у голи Алексєєв та Бланк. А поки житомиряни марнували свої моменти, Лісовецький відквитав ще один гол. І після цього пішли «гойдалки». Варто було «ІнБеву» знову зробити фору в три м’ячі, як «Respect» одразу скорочував відставання. Тому, ще нічого не було зрозуміло. До того ж, лучани шукали можливості, щоб бодай би спробувати зачепитись за інтригу. Однак, усі їх надії поховав Бланк, який зробив рахунок 6:3. І хоча після цього «ІнБев» мав забивати ще, однак рахунок більше не мінявся. Отже, «ІнБев» – триразовий володар Кубку «Волинської газети».

«Respect» – «ІнБев» – 3:6
Голи: Савич (13), Лісовецький (19), Заліпа (20) – Погорілець (2), Нечипуренко (10), Мосійчук (11), Чеберяк (15), Вакула (22), Бланк (23)
Попередження: Сущ (6) – Вакула (10), Малиновський (17)

За підсумками турніру були визначені найкращі гравці.

Найкращий бомбардир Першої ліги – Олег Борисюк («Вест Сайд»);
Найкращій воротар Першої ліги – Тарас Войтович («Бережанка»);
Найкращий гравець Першої ліги – Олександт Терещук («Фіміам»);
Найкращий бомбардир Вищої ліги – Іван Заліпа («Respect»);
Найкращий воротар Вищої ліги – Дмитро Притулюк («Бренд»);
Найкращий гравець Першої ліги – Олександр Левченко («ІнБев»).

Артем Терентьєв

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*