Ліга Націй: що це за турнір і яка його вигода? - Блог про Львів

Ліга Націй: що це за турнір і яка його вигода?

Ліга Націй

Нещодавно наша національна футбольна дружина з футболу розпочала свої виступи в новоствореному турнірі під назвою «Ліга Націй». Звісно, що ваш автор слідкував за виступами команди Андрія Шевченка й навіть їздив на виїзний поєдинок синьо-жовтих у Чехію.

Все це добре, Україна перемогла ще й Словаччину, очолила свою групу, але у багатьох людей є питання, а що ж дасть нашим хлопцям перемога в групі? Для чого взяла створено цей турнір?

Спробую у цьому розібратися.

Отже, у першому для себе турнірі «Ліга Націй» наша команда потрапила до другого дивізіону. Якщо ми переможемо у групі, то матимемо нагоду підвищитися у класі й наступного разу вже грати у зоні топ-збірних. Хто є цими «топами»?

Німеччина, Іспанія, Португалія, Англія й так далі.

Зараз же 55-ть команд розділили відповідно до рейтингу національних збірних. Є чотири дивізіони:

Ліга А (12 команд): чотири групи по три команди
Ліга B (12 команд): чотири групи по три команди
Ліга C (15 команд): три групи по чотири команди і одна група з трьома
Ліга D (16 команд): чотири групи по чотири команди

Як бачимо, Україна знаходиться у Лізі B.

Яким чином команди будуть визначати переможця і як збірна може потрапити на Євро-2020, яке буде проходити аж у 13 (!) країнах. Такого ще точно не було у футболі.

Чотири переможці своїх груп Ліги А зіграють у фінальній частині Ліги Націй в червні 2019 року. Фінальна частина складатиметься з двох півфіналів, матчу за третє місце і фіналів, і пройде на полях однієї з країн-учасниць. Господаря визначить УЄФА в грудні 2018 року. Трофей представили 24 січня 2018 року.

Також читайте:   Футбол. Суперкубок України. Чорноморець 1:3 Шахтар (відео)

Щодо Євро, то тут також відбулися реформи.

Вже на початку наступного року 55-ть команд розділять на 10 груп й за підсумками двоколового турніру на головне свято футболу потраплять по дві кращі команди з кожної з груп.

У березні-2020 пройдуть матчі плей-оф, але ось туди команди визначаться за підсумками Ліги Націй. Кожна ліга (A, B, C, D) делегує в плей-оф по чотири кращі команди і від кожної ліги по одній команді вийде до фінальної частини Євро-2020. Так визначать ще 4 учасників Євро-2020.

Якщо команда, яка пробилася в плей-оф, вже пройшла на Євро-2020 через відбірковий турнір, то грати в плей-офф, вже не буде і її місце в стиках займе наступна по успішності збірна. Якщо ж в якій-небудь лізі бракуватиме чотирьох команд, які ще не пройшли кваліфікацію (в Лізі A це дуже ймовірно), то добирати їх будуть з інших ліг.

Головна фішка Ліги Націй в тому, що на Євро-2020 вийде мінімум одна команда з найслабшої Ліги D

Ось і вся арифметика. Якщо будемо виступати успішно, то вже наступного року гратимемо у найсильнішому дивізіоні. Найближчий матч вдома проти Чехії. Треба підтримати нашу збірну. Харків чекає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*