Кубок ліги: за чи проти? - Блог про Львів

Кубок ліги: за чи проти?

Кубок Ліги

Минулих вихідних Рівне приймало другий тур Кубка Ліги з футзалу. Це новостворений турнір, який створили для того аби команди мали можливість заповнити паузу, викликану товариськими матчами збірних.

Звісно, автор цих рядків уважно спостерігав за всіма матчами й вже зараз можу поділитися враженнями від побаченого.

Як і у низки інших фахівців гри «5 на 5», турнір у мене викликає двояке враження.

1. Склад учасників.

Досі не можу збагнути чому «Титан» (Покровське) не приїхав на матчі в Рівне. Офіційна заява – відсутність низки виконавців через травми. Хоча, у тому ж таки Рівне нещодавно «Титан» грав календарну гру й було кому грати. Плюс вже на Кубку Ліги глядачі могли побачити дискваліфікованих гравців.

«Покровка» ж взяла й просто не приїхала, тим самим плюнувши в лице футзальній громадськості. Фактично другий тур для групи «А» перетворився на товариські матчі, в яких команди бавилися у що хотіли.

Як на мене, у майбутньому треба робити все можливе аби залучати команди першої ліги, а то й аматорські клуби. Цікаво би було схрестити ті й же «Галицькій здобі» зброю з «Епіцентром» чи, скажімо, з «ХІТом».

Не думаю, що «пекарі» прислали би лист як «Титан». Не їдемо, бо щось не так.

Однозначно треба збільшувати склад учасників й це мають бути команди не лише Екстра-ліги.

2. Призовий фонд.

Також читайте:   «Odessa Open Cup». Volume 1. Результати матчів другого ігрового дня

Щоб командам було цікавіше грати, було би доцільно створити призовий фонд. Тоді б і матчів таких прохідних не було. Наприклад, «ХІТ» грав, грав, а потім раз і програв «ІНБЕВу». Чому? Відсутність турнірної мотивації.

Та тут навіть справа не у київській команді. Можна навести безліч прикладів. Той же «Кардинал» зіграв слабо проти «Епіцентру». Вони й так пройшли далі, можна експериментувати.

3. Кубок ліги та молодь.

У чому плюс цього кубку, що тут дійсно може зіграти молодь. Для прикладу, хмельницький «Сокіл» на цьому турнірі перевіряв дуже багато молодих гравців. Те саме стосується й житомирської команди. Якщо резерв є, то чому його не кинути в бій?

4. Організація змагань.

По трансляціям запитань нема. Асоціація футзалу України на чолі з п. Владико робить все можливе щоб кожен матч був показаний у прямому ефірі. За це їм великий плюс. Інша справа зали, в яких грають команди.

Для приладу, там де матчі приймав Житомир – це в жодні рамки не вкладається. Реально, в таких залах грати не можна. Плюс чув були проблеми з водою.

У теперішній час треба робити все можливе аби забезпечити нормальні умови для гри. Вони є в Івано-Франківську, Львові, Черкасах, Запоріжжі.

Одним словом, скільки людей – стільки й думок. На разі моя така.

Чекаємо «фіналу восьми».

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*