Кубок України: сьогодні стартує Кваліфікаційний етап

Кубок України

Сьогодні матчем у Світловодську стартує Кваліфікаційний етап Кубку України сезону 2018/2019 р. р. Нагадаємо, що цьогорічний розіграш престижного трофею відбудеться за вже звичною схемою. Спочатку будуть зіграні матчі Кваліфікаційного етапу, потім – Першого та Другого Попереднього етапів, а потім у стадіях 1/8 фіналу та 1/4 фіналу команди розіграють путівки до «Фіналу чотирьох».

Що ж стосується поєдинку у Світловодську, то це буде своєрідне знайомство з командами, адже вони тільки починають заявляти про себе в українському футзалі. Тому, відповідно, в цьому двобої буде важко визначити фаворита. Хоча є таке припущення, що невеличка перевага все-таки буде на боці гостей. Чому? Мабуть, через те, що Запорізька область, яку представляє «Прайд», все-таки має більш-менш вагомі футзальні традиції, тому команда з Токмака намагатиметься їх бодай би якимось чином дотримуватись та множити. Однак, «Королівський смак» все-таки гратиме вдома, і представники Кропивничччини не проти порадувати своїх вболівальників перемогою, яка, можливо, стане хорошим підґрунтям до проходу в Перший Попередній етап. Однак, насправді це буде лише перша частина кубкової питви, результат якої стане відомий вже у матчі-відповіді.

«Королівський смак» (Світловодськ) – «Прайд» (Токмак)
11 жовтня 2018 року. Світловодськ. Спорткомплекс ім. А. Тузовського – 15.00.
Прогноз «5х5» – 2:2

У Житомирі місцевий «ІнБев» (не плутати з «ІнБев/НПУ» – це дві команди з однієї структури, тільки «ІнБев/НПУ» грає в Екстра-лізі, а «ІнБев» – у чемпіонаті Житомира) прийматиме віце-чемпіона літнього сезону Гранд-ліги Львова – «Максимус». Львівська команда перед стартом у Кубку України має, чим і ким здивувати – за неї зіграють такі відомі українським вболівальникам футзалу гравці, як Василь Денис та Віталій Багряк. «ІнБев», звичайно, таких харизматичних гравців у своєму складі не має. Але житомирську команду підсилив Сергій Чеберяк, який поки що не зміг закріпитись у складі «ІнБев/НПУ». Окрім того, деякі гравці команди Михайла Соколовського наразі вже активно стукають у двері команди Екстра-ліги. Тому, для них поєдинок проти «Максимуса» буде зайвою можливістю проявити себе. До того ж, вони гратимуть вдома. Тому, рідний паркет має допомогти житомирянам у двобої з галичанами.

«ІнБев» (Житомир) – «Максимус» (Львів)
12 жовтня 2018 року. Житомир. ФОК – 18.00.
Прогноз «5х5» – 3:0

Чинний переможець АФЛУ, харківський «Viva Cup», стартує у Кваліфікаційному етапі Кубку України з виїзного поєдинку в Сєвєродонецьку. На жаль, ця гра проходитиме не у Льодовому палаці, де могла би зібрати трохи більше глядачів, а у спорткомплексі «Олімпія». Втім, у цьому протистоянні, при всій повазі до «Лугексперта», все одно буде куди більш цікаво подивитись на оновлений «Viva Cup», склад якого в це міжсезоння залишили провідні виконавці, серед яких Абакшин, Сорін, Моспан. Тому, харків’яни, скоріше за все, наразі будуватимуть нову команду, яка здатна «вистрілити». І поєдинки Кубку України стануть для оновленого харківського колективу своєрідним іспитом.

Також читайте:   Ігор СУРКІС - зміна вектора Динамо, розмова з Ребровим, повернення Шевченка, трансфер Миколенка (відео)

«Лугексперт» (Сєверодонецьк) – «Viva Cup» (Харків)
13 жовтня 2018 року. Сєвєродонецьк. Спорткомплекс «Олімпія» – 14.30.
Прогноз «5х5» – 2:1

А вже наступного дня «Лугексперт» завітає до Харкова, щоб зіграти матч-відповідь. В принципі, якщо врахувати, що відстань від Сєвєродонецька до Харкова – близько 300 км, то обидві команди змогли порозумітись та призначили свої поєдинки на вихідні, щоб одразу визначити переможця своєї пари, не відкладаючи справ у довгу скриньку. І тут вже невеличку перевагу матиме «Viva Cup», котрий, як відомо, на паркеті рідного спорткомплексу «Каразінський» мало кого відпускає з миром. Тому, гостям, можливо, буде в цьому плані важкувато. Однак, якщо результат першої зустрічі буде на користь представників Луганщини, то вони, вочевидь, спробують пограти з харків’янами з позиції домінуючої команди. Але цей стиль як раз більше підходить підопічним Віталія Чернишова. Тому, тут слід очікувати тільки можливих сюрпризів від «Лугексперта».

«Viva Cup» (Харків) – «Лугексперт» (Сєвєродонецьк)
14 жовтня 2018 року. Харків. Спорткомплекс «Каразінський» – 16.30.
Прогноз «5х5» – 2:0

У рамках сумського уїк-енду на теренах футзальної Київщини «Сумихімпром-СДПУ» приїде у спорткомплекс НУХТ, щоб проекзаменувати «Анреал-ATRIX». Чому саме така преамбула до цього матчу? Тому що за день до того у Броварах інший сумський клуб – «Food Centre-СумДУ» – гратиме проти місцевого «Атлетіка». А чому саме гості будуть у вигляді екзаменаторів? По-перше – все-таки, «педагоги» є «педагоги», навіть на футзальному майданчику. А по-друге – сумчани мають непоганий досвід виступів у Другій лізі (все-таки, вже два сезони там відіграли), тому з позиції досвіду вони мають перевагу. Хоча «Анреал-ATRIX» має досвід виступів у Кубку України, де він грав проти ще одного колективу з Києва – «Альтернативи», яка, нагадаємо, у минулому сезоні змогла дійти до «Фіналу чотирьох». Тому, кияни спробують скористатись тими уроками, які вони отримали тоді, щоб зараз пройти у наступний етап змагань..

«Анреал-ATRIX» (Київ) – «Сумихімпром-СДПУ» (Суми)
14 жовтня 2018 року. Київ. Спорткомплекс НУХТ – 16.30.
Прогноз «5х5» – 1:2

У Львові «Максимус» прийматиме «ІнБев». Розстановка сил у цьому протистоянні залежатиме від того, як ці команди зіграють між собою у Житомирі. Тому, від результату того матчу обидві команди будуть відштовхуватись. Безумовно, «Максимус» матиме невеличку перевагу за рахунок рідних стін. Але водночас «ІнБев», незважаючи на те, що він гратиме на виїзді, матиме свої козирі у цій грі. Інша справа – чи зіграють вони? Відповідь на це питання зможуть дати лише підопічні Михайла Соколовського.

«Максимус» (Львів) – «ІнБев» (Житомир)
15 жовтня 2018 року. Львів. Палац спорту «Галичина» – 19.00.
Прогноз «5х5» – 2:2

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*