Екстра-ліга. 6 тур. «Титан» – «Енергія» – 2:4

Титан - Енергія - 2:4

Протистояння двох призерів минулого чемпіонату мало бути одним з найцікавіших у турі. Все-таки, статус учасників зобов’язував до цього.

І вже на старті поєдинку «Титан» та «Енергія» обмінялись моментами. «Титан» був дуже мотивованим, адже останні поразки від «ХІТа» та «Кардинала» спонукали покровців діяти з більшим акцентом на ворота львів’ян. Але підопічні Валерія Легчанова були готові до такого розвитку подій та намагались змушувати грати своїх візаві у захисті внаслідок позиційних атак. По такій грі перевага мала би перейти до тієї команди, яка змогла би першою відкрити рахунок. Господарі майданчику робили ставку на дальні удари, які іноді змушували Войтовича вступати у гру. Хоча було кілька ситуацій, коли голкіпер «Енергії» вигравав і ближні бої. Що стосується «Енергії», то вона, окрім своїх традиційних позиційних атак, активно «завантажувала» м’ячі на своїх «стовпів» – Радевича та Кузя. І саме останній відкрив рахунок у матчі.

Це сталося на 11-й хвилині. Високий пресинг львів’ян призвів до того, що покровці привезли собі вільний удар. Валерій Легчанов тут же взяв тайм-аут та розповів своїм підопічним, як треба розіграти цей «стандарт». І результат не змусив себе довго чекати. Саме розіграш вільного став результативним – 0:1. І тут же «Енергія» ледь не подвоїла рахунок, та удар Радевича мети не досяг. «Титан» дуже скоро прийшов у себе та спробував відповісти. Хороша нагода була у Калукова, але йому не вдалося збільшити лік своїх м’ячів. Натомість, трохи пізніше Ященку вдався класний дальній удар, на який Войтович не встиг зреагувати. Так рахунок став рівним, а незабаром Шпигар та Калуков могли вивести «Титан» вперед, однак фарт був на боці гостей. Тих самих гостей, які незадовго до перерви знову вийшли вперед. І знову «енергетикам» допоміг «стандарт». Цього разу – кутовий, після розіграшу якого Ковальчук пробивав здалеку, а Кузь, який опинився на «п’ятачку», переправив м’яч у ворота – 1:2.

У відповідь на «гол в роздягальню» від «Енергії» «Титан» відповів своїм «голом з роздягальні». На 22-й хвилині покровцям вдалося втілити у життя класну комбінацію, яка завершилась голом Мілінького. Тут же «титани» ледь не забили ще, але цього разу їм не пощастило втілити свій момент у гол. Після цього знову, як і в першому таймі, пішла боротьба за ініціативу. Але тепер вона була більш гострою. Ще більше гостроти у цій грі стало після того, як «Енергія» зробила рахунок 3:2 на свою користь. Це змусило «титанів» атакувати, щоб якомога швидше відігратись. По такій грі у «Енергії» з’явились шанси ловити своїх суперників на контратаках. І кілька разів Радевич та Легендзевич цілком реально могли втілити випади «Енергії» в голи. Однак, десь рятував «Титан» Мельник, десь «енергетикам» просто не щастило. Але факт залишається фактом – неодноразово підопічні Валерія Легчанова в деякі моменти все-таки були ближчими до голу. Однак, у той же час «Титан» мав кілька непоганих нагод для того, щоб зрівняти рахунок. Були епізоди, коли «Енергію» рятував Войтович, а були і такі, коли на допомогу воротарю «Енергії» приходила штанга.

Також читайте:   Футбол. Кубок України. 1/16 фіналу. ФК Полтава 0:1 Карпати (відео)

На останніх хвилинах «титани» вирішили піти на ризик. Мілінькій вийшов п’ятим, і після цього господарі майданчику посилили тиск на ворота Войтовича. І покровцям дещиці не вистачало, щоб зрівняти цифри на табло спорткомплексу «Юність». А на останніх секундах матчу капітан «Енергії» Степан Струк піймав своїх опонентів на помилці при переході з оборони до атаки та вразив порожні ворота – 2:4, і «Титан» вдруге поспіль програв у рідних стінах.

«Титан» (Покровське) – «Енергія» (Львів) – 2:4

Голи: Ященко (16), Мілінькій (22) – Кузь (11, 19), Радевич (25), Струк (40)

«Титан»: Мельник – Мілінькій, Шеховцов, Кожемяка, Свірідов – Ященко, Шпигар, Калуков, Бессалов

«Енергія»: Войтович – Коваль, Ковальчук, Радевич, Легендзевич – Кузь, Гасюк, Писько, Струк –

Попередження: Кожемяка (18) – Радевич (27)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*