Кубок ліги. «Фінал восьми». «Енергія» – «Кардинал-Рівне» – 5:4 - Блог про Львів

Кубок ліги. «Фінал восьми». «Енергія» – «Кардинал-Рівне» – 5:4

Енергія обіграла Кардинал

Коли на паркеті зустрічаються «Кардинал-Рівне» та «Енергія», то це означає, що в зазначеному протистоянні, перш за все, буде багато боротьби.

Не став винятком і цей матч. Обидві команди, ясна річ, добре знають одна одну, тому розпочали вони без розвідки боєм. Але було візуально видно, що «кардинали» були сповнені бажання більше грати з позиції сили. Принаймні, такий висновок можна було зробити з того, що рівняни часто застосовували високий пресинг. І варто зазначити, що не завжди «енергетикам» вдавалось виходити з такої «пастки». Втім,незважаючи на зусилля підопічних Станіслава Гончаренка забити першими, зробити це їм не вдалось. Натомість, практично перша більш-менш серйозна атака «Енергії» завершилась голом Радевича, який проявив індивідуальну майстерність, за що і був ви нагороджений. На цьому львів’яни намагались не зупинятись, і вже скоро Гасюк подвоїв перевагу «зелено-білих», відгукнувшись на простріл з флангу. Це змусило Станіслава Гончаренка взяти тайм-аут.

Взята «хвилина» позитивно вплинула на подальші дії гравців «Кардиналу-Рівне». Вже скоро рівненська команда, завдяки дублю Кравцова, зрівняла рахунок. І тепер вже настала черга Валерія Легчанова брати тайм-аут. Після цього на паркеті Палацу спорту «Запоріжалюмінбуд» побільшало боротьби. А подекуди обом воротарям – і Пітулі, і Морикишці – доводилося вступати у гру, аби врятувати своїх партнерів від голу. По такій грі було зрозуміло, що якщо у когось і буде перевага, то у тієї команди, яка зможе забити. Під кінець першого тайму «Кардинал» припустився фатальної помилки, якою скористався Радевич – 3:2.

Було зрозуміло, що рівняни після перерви спробують одразу піти вперед, щоб швидше відігратись. І дійсно – підопічні Станіслава Гончаренка робили спроби грати першим номером, що, в принципі, не зовсім властиво «Кардиналу». Але рахунок на табло змушував «зелено-жовтих» ризикувати. Тому, іншого виходу в них не було. А коли на 27-й хвилині Ковальчук зробив рахунок 4:2 на користь «Енергії», то шанси «кардиналів» на порятунок став примарним. Для цього мало би статись диво. Втім, Станіслав Гончаренко не втрачав надії на «камбек», тому почав грати з п’ятим польовим. Щоправда, скоро цей хід призвів до того, що Кузь влучив у порожні ворота рівнян.

Також читайте:   Чемпіонат України серед ВНЗ. ХНУ ім. Каразіна покуражився у грі з ІФКФВ

Після цього, здавалось, що «Енергія» легко доведе гру до перемоги. Тим більше, що «Кардинал» продовжував оголювати тили, йдучи з п’ятим. Але збільшити свою перевагу підопічним Валерія Легчанова не вдавалось. Натомість, рівнянам скоро вдалось відновити інтригу та скоротити своє відставання до мінімуму. Коли рахунок став 5:4, то «Кардинал» кинув усі сили на те, щоб врятувати цю гру. Однак, зробити це підопічним Станіслава Гончаренка не вдалося. «Енергія» все-таки втримала мінімальну перемогу, і тепер у півфіналі зіграє з «Продексімом».

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 5:4

Голи: Радевич (8, 19), Гасюк (11), Ковальчук (27), Кузь (31) – Кравцов (12, 13), Горпинич (35, 36)

«Енергія»: Пітуля – Кузь, Радевич, Писько, Струк – Ковальчук, Легендзевич, Гасюк, Пелех

«Кардинал-Рівне»: Морикишка – Іванюк, Ардашников, Кравцов, Салтанов – Мануйленко, Горпинич, Басич, Кравчук – Поночовний

Попередження: Пітуля (39) – Горпинич (26)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*