Україна (U-19) – Італія (U-19) – 1:1

Україна зіграла з Італією

Юніорська збірна України вперше грала товариські поєдинки на своєму майданчику. Тому, можна зрозуміти підопічних Віталія Одегова, які хотіли здобути перемогу в рідних стінах над збірною Італії.

І не дивно, що українці вже на перших хвилинах стали застосовувати високий пресинг для того, щоб змусити італійців помилитись. Більше того – вже на 1-й хвилині міг відзначитись Овакімян, але Берарді впорався з його ударом. На це підопічні Клементе Тарантіно відповіли неточним ударом Петтінарі.

Але все-таки відзначимо, що старт поєдинку фактично був цілком та повністю за «синьо-жовтими», які трохи більше володіли м’ячем та трохи гостріше виглядали попереду. Зокрема, Меденець мав дві непогані нагоди для того, щоб відкрити рахунок. Особливо, мабуть, варто відзначити момент, коли Меденець міг забити після прострілу Нагорного. Окрім того, Меденець в одному з епізодів відпрацював і в обороні, заблокувавши удар Подди, який пробивав вже у порожні ворота (Гуйван у тому епізоді вже був відіграний). І це був один з найнебезпечніших моментів у «Скуадри адзурри» за перший тайм.

Але водночас неможливо не зазначити, що у італійської команди виникали проблеми, коли збірна України починала грати через «стовпа». Тоді в оборонних побудовах «адзурріні» виникала невеличка паніка. І якби українці скористались таким станом суперників, то могли би повести у рахунку. Однак, реалізація власних моментів залишала бажати кращого. Чого вартий бодай би момент у Завертаного на 14-й хвилині. «Ураганівець» спонтанно вийшов віч-на-віч з Берарді, однак переграти італійського воротаря не зміг – пробив мимо. А незадовго до перерви двічі міг забити Ачіллі. І два рази ворота збірної України врятував Гуйван. На останній хвилині першого тайму обидві команди обмінялись моментами, однак нікому так і не вдалося забити «гол у роздягальню».

Дебют другого тайму українці залишили за собою, оскільки мали кілька чудових можливостей для того, щоб забити у ворота Берарді «гол з роздягальні». Взагалі підопічні Віталія Одегова продовжували грати в такій же манері, як і в першому таймі – чергували швидкі випади з грою на «стовпа», чим постійно тримали у тонусі і Берарді, і польову четвірку італійців. А на 27-й хвилині українцям таки вдалося втілити свою ігрову перевагу в гол. Це Сенюк, який під час розіграшу кутового опинився на «п’ятачку», дочекався на передачу в свою зону та змусив Берарді капітулювати.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Спортлідер + 0:2 Енергія (відео)

Відповідь італійців не забарилась, і в одному з епізодів Ачіллі влучив у хрестовину воріт Щипчика, який у другому таймі захищав ворота збірної України. Взагалі треба відзначити, що саме Ачіллі був найактивнішим гравцем у складі «Скуадри адзурри». Саме восьмий номер італійської команди наносив левову частку ударів по воротах «синьо-жовтих». І, відчуваючи, що у Ачіллі пішла гра, партнери намагались більше грати саме на нього. Навіть візуально здавалося, що у другому таймі він дуже рідко змінювався.

Для того, щоб «заспокоїти» італійців, потрібен був другий гол у їх ворота. І його ледь не забив Негела, який скористався помилкою італійського оборонця, але, на жаль, не влучив у ворота. Якби Негела зробив рахунок 2:0 на користь збірної України, то можна було би грати спокійніше. А так – після цього гості стали більш активно шукати щастя біля воріт Щипчика. Особливо старався вище згаданий Ачіллі, який мав як мінімум дві нагоди для того, щоб зрівняти рахунок на табло спорткомплексу БВУФК. Покарати апеннінців за змарновані моменти міг Сорокін, але він не зміг втілити у гол контратаку збірної України.

Після цього Петтінарі вийшов п’ятим польовим, і скоро італійцям таки вдалося розіграти зайвого. Ачіллі таки зміг скористатися своїм шансом, опинившись у вільній зоні, і зрівняв рахунок у цій грі. Логічно, що після цього психологічна перевага була на боці італійців, але замість цього на майданчику спорткомплексу БВУФК пішла боротьба обох команд за перемогу. Зокрема, хороший момент був у Пармеджані, але він влучив у стійку воріт Щипчика. Українці теж у боргу не залишились, однак ані Завертаному, ані Бланку, ані Овакімяну не вдалось вирвати перемогу для «синьо-жовтих».

Україна (U-19) – Італія (U-19) – 1:1

Голи: Сенюк (27) – Ачіллі (39)

Україна (U-19): Гуйван (Щипчик, 21) – Бланк, Завертаний, Сорокін, Овакімян – Нагорний, Масевич, Сенюк, Меденець – Волков, Негела

Італія (U-19): Берарді – Чічіотті, Петтінарі, Ачіллі, Наста – Пармеджані, Філіппоні, Пероні, Рівелла – Етторе, Подда, Бернардіні.

Попередження: Нагорний (24), Бланк (27), Овакімян (40) – Рівелла (18), Берарді (39)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*