Україна (жінки) – Словаччина (жінки) – 8:1 - Блог про Львів

Україна (жінки) – Словаччина (жінки) – 8:1

Україна - Словаччина

Другим товариським матчем проти збірної Словаччини жіноча збірна України завершувала для себе 2018 рік. Тому, зрозуміло, що підопічні Олега Шайтанова хотіли зробити подарунок ужгородським вболівальникам перед святами. І подарунок вдався на славу.

Одразу зазначимо, що в цьому матчі все-таки не змогла взяти участь Юлія Дударчук, хоча були сподівання, що вона таки зможе зіграти. Також не вийшла на гру і Юлія Титова. Якщо напередодні наш капітан все-таки вивела збірну на майданчик, то тепер вона надала капітанські повноваження своїй тезці, Юлії Форсюк. Ще одна зміна стосувалась «посту № 1», де цього разу грала Сагайдачна.

Перший тайм розпочався з атак збірної України на ворота Чернікової. Вочевидь, Олег Шайтанов та його тренерський штаб (та і гравці нашої збірної, мабуть, теж) зробили висновки зі своєї гри напередодні, тому почали грати активно зі стартових хвилин. Однак, незважаючи на те, що моментів у «синьо-жовтих» було багато, у воротах збірної Словаччини вдала Чернікова. У свою чергу, словачки мали можливість відкрити рахунок після того, як українські футзалістки невдало перейшли від оборони до атаки, чим ледь не скористалась Валова, але її задуму вразити ворота збірної України завадила Сагайдачна. Втім, це був один з небагатьох моментів, коли голкіперу нашої команди доводилось так серйозно вступати у гру.

Незважаючи на такі поодинокі небезпечні моменти біля воріт Сагайдачної, футзалістки збірної України цілком та повністю контролювали гру. Особливо складно було словачкам, коли на майданчик виходила друга четвірка, яка постійно створювала напругу біля воріт Чернікової. Тому, не дивно, що саме цей квартет забив перший гол України у цьому матчі – відзначилась Майбородіна. Але другий гол збірної України вийшов більш красивішим. Розіграш кутового від Дубицької призвів до розіграшу в штрафному майданчику від Шульги та Сидоренко, і в результаті м’яч опинився у воротах після удару останньої. Так рахунок став 2:0, хоча міг би стати і більше, якби підопічні Олега Шайтанова частіше реалізовували свої моменти.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Металіст 3:1 Карпати (відео)

А вже у другому таймі українки по-справжньому розігрались та роззабивались. На 25-й хвилині Сидоренко та Майбородіна оформили по дублю, і тоді в цьому протистоянні фактично стало все зрозуміло. Тільки залишалось відкритим питання: чи зупиняться українки на цьому? Українки відповіли просто: вони не зупинились та продовжували грати в атакуючому стилі, відчувши кураж та зрозумівши, що у них у цьому матчі все виходить. Тому, і не дивно, що перевага «синьо-жовтих» збільшувалась і на табло, внаслідок чого рахунок ставав усе більш непристойним.

Словачкам все-таки вдалося забити «гол престижу», але на розвиток подій він практично не вплинув. Навіть більше – під кінець гри Олег Шайтанов трохи поекспериментував з грою у більшості, випускаючи Воловенко у якості п’ятого польового. І цей експеримент також приносив свої плоди.

Фінальна сирена зафіксувала рахунок 8:1 на користь збірної України, яка на мажорній ноті завершує цей рік та продовжує готуватись до «Фіналу чотирьох» чемпіонату Європи.

Україна (ж) – Словаччина (ж) – 8:1

Голи: Майбородіна (11, 25), Сидоренко (16, 25 – з 6-метрового, 33), Шульга (32), Форсюк (34, 37) – Сматанова (38)

Україна (ж): Сагайдачна – Кліпаченко, Кирильчук, Форсюк, Воловенко – Дубицька, Шульга, Майбородіна, Сидоренко – Шевченко, Павленко, Є. Шаповал

Словаччина: Чернікова – Валова, Вієренкова, Сматанова, Банікова – Нагьова, Обеткова, Яценкова, Кучарчікова – Мацкова, Гембицька – Жедіва.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*