Чемпіонат України серед ВНЗ: у фіналі зіграють ХНУ ім. Каразіна та «Львівська політехніка»

чемпіонат серед ВНЗ

У Львові сьогодні були зіграні півфінальні поєдинки «Фіналу чотирьох» чемпіонату України серед ВНЗ. За їх підсумками стали відомі дві команди, які зіграють у фіналі, а також учасники матчу за третє місце.

У першому півфіналі зустрілись чинний чемпіон, ХНУ ім. В. Каразіна, та один з претендентів на чемпіонство – НПУ ім. М. Драгоманова. Столичні футзалісти змогли вже на старті гри здивувати харків’ян, забивши м’яч у їх ворота. Точніше, м’яч у свої ворота забив Панішев, якому нав’язував боротьбу Чеберяк. Втім, як би то не було, а рахунок став 1:0 на користь «драгоманівців». І це – при тому, що «каразінці», в принципі, на початку гри показали своє прагнення вести гру в своєму темпі. Однак, підопічні Віталія Чернишова були змушені відіграватись, і скоро голкіперу НПУ ім. М. Драгоманова Максимові Бабенку довелось кілька разів проявити себе у якості рятівника своєї команди. Однак, на 10-й хвилині у ворота столичного колективу був призначений пенальті за фол проти Панасенка. Сам же постраждалий і реалізував цей 6-метровий.

І не сказати, що це якось далося взнаки на діях «драгоманівців», але цей гол суттєво додав «каразінцям» кілька зайвих відсотків володіння ситуацією на майданчику. До того ж, харків’яни дотримувались взятого темпу гри, проводячи постійні зміни першої та другої четвірки. А під кінець першого тайму помилки киян призвели до того, що рахунок став вже 4:1 на користь чинних чемпіонів України серед ВНЗ.

А міг би рахунок стати і більшим. Зокрема, кілька хороших нагод як у першому таймі, так і на початку другого мав Абакшин. Зрештою, він все-таки зміг забити на 27-й хвилині зустрічі. І якщо хтось до цього сподівався, що в цьому матчі, можливо, буде спроба «камбеку», та після цього інтригу в протистоянні фактично було вбито. Харків’яни могли би надалі більше грати за рахунком, однак замість цього вони «відвантажили» ще три м’ячі у ворота столичних студентів. Як підсумок – перемога «каразінців» з непристойним рахунком 8:1.

НПУ ім. М. Драгоманова (Київ) – ХНУ ім. В. Каразіна (Харків) – 1:8
Голи: Панішев (4 – автогол) – Панасенко (10 – з 6-метрового, 19), Овакімян (19), Васильєв (20), Абакшин (27), Терентьєв (31, 35), Пугач (32)
Попередження: Цапов (10), Чеберяк (11)

А от інший півфінал вийшов значно цікавішим. Господарі майданчику, студенти «Львівської політехніки», вже на 2-й хвилині повели в рахунку завдяки дальньому влучному удару Легендзевича. Такий швидкий гол став несподіванкою для киян, які були змушені одразу відіграватись. Однак, натомість підопічні Тараса Шпички ледь не пропустили ще – Легендзевич мав ще дві непогані нагоди. Але згодом «харчовикам» вдалося вирівняти гру, після чого вже вони мали кілька спроб для того, щоб зрівняти рахунок. Основна загроза воротам Морикишки здебільшого йшла від Літвінова та Савенка. Іноді ще підключався і Полещук. Однак, голкіпер «політехніків» був на висоті. Взагалі треба відзначити, що в цій грі воротарі обох команд – і Морикишка, і Дядюнець – показали дуже високий рівень гри. І обом голкіперам неодноразово доводилось рятувати свої ворота від голу. Але фора в один м’яч все-таки давала львів’янам невеличку перевагу.

Також читайте:   Чемпіонат світу серед студентів. Жінки. Група «А». Росія – Україна – 1:2

Після перерви НУХТ посилив тиск на ворота Морикишки, але той неодноразово рятував свою команду від голу. Те ж саме можна сказати про Дядюнця, який кілька разів не давав галичанам втілити у гол свої контратаки. Та все ж гол стався. І відбувся він на 32-й хвилині. Кияни розіграли «стандарт», і Панасюк у боротьбі з Савенком невдало зрізав м’яч у власні ворота – 1:1. Після цього шальки терезів могли неодноразово схилитись то в один, то в інший бік. Але фінальна сирена зафіксувала бойову нічию. Тому, доля другої путівки у фінал вирішувалась у серії післяматчевих пенальті.

А там вже пішла боротьба не тільки нервів, а і тактичних хитрощів. Почалося все з того, що під час другої серії ударів Войтович замінив у воротах Морикишку, і цей фактор вплинув на те, що Ніколаєвець влучив у стійку. А потім подібною хитрістю вирішили відповісти кияни. Полещук наважився за рахунку 2:2 змінити у воротах Дядюнця. Однак, Легендзевич своїм ударом змусив капітулювати і Полещука, і Дядюнця, і НУХТ.

НУ «Львівська політехніка» – НУХТ (Київ) – 1:1 (по пенальті – 3:2)
Голи: Легендзевич (2) – Панасюк (32 – автогол)
Попередження: Ременець (25), Радевич (39) – Літвінов (27), Полещук (36)

Таким чином, у фіналі зіграють ХНУ ім. В. Каразіна та НУ «Львівська політехніка», а столичні НПУ ім. М. Драгоманова та НУХТ посперечаються за «бронзу».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*